Free Movement Skateboarding: Μαθήματα skate για μια Αθήνα χωρίς αποκλεισμούς!

Free Movement Skateboarding: Μαθήματα skate για μια Αθήνα χωρίς αποκλεισμούς!

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Will και η Ruby γνωρίζονται για πρώτη φορά, ενώ προσέφεραν εθελοντική εργασία στο SkatePAL, έναν οργανισμό που υποστηρίζει νεαρά άτομα στην Παλαιστίνη μέσω του σκέιτμπορντ. Ένα μήνα αργότερα, ο Will προσφέρει και πάλι εθελοντική εργασία αυτήν την φορά στην Khora, μια ομάδα στην Αθήνα που μαγειρεύει και δίνει φαγητό κυρίως σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και σε κάθε άτομο που το έχει ανάγκη. Εκεί συναντά την Josie και γεννάται για πρώτη φορά η ιδέα της δημιουργίας του Free Movement Skateboarding. Τελικά, μετά από εκτενείς συζητήσεις για την χρηματοδότηση αυτού του έργου, τον Μάρτιο του 2017, ο Will Ascott, η Ruby Mateja και ο Benji Sowter οδηγούν στην Αθήνα, κατασκευάζουν ένα φορητό skatepark και μετακινούμενοι με βαν, ξεκινούν να παραδίδουν μαθήματα σε γειτονιές της Αθήνας.

 

Η οργάνωση Free Movement Skateboarding η οποία αποτελεί αναγνωρισμένη ΑΜΚΕ, μέσω του αθλήματος του skateboard υποστηρίζει και προάγει την ευημερία, την ενδυνάμωση και την κοινωνική συνοχή των νέων στην Αθήνα. Με το skate σαν εργαλείο, κινητοποιούμαστε για την δημιουργία μιας φιλόξενης και ποικιλόμορφης αθηναϊκής σκηνής, παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πλαισίου χωρίς αποκλεισμούς, που χαρακτηρίζεται από διαθεματικότητα, αποδοχή και σεβασμό. Όλα αυτά πάντα με εργαλείο το skate και την αγάπη μας για αυτό. Το φορητό skatepark που διαθέτουμε (βαν, ράμπες, προστατευτικός εξοπλισμός και κράνη, σανίδες) μας επιτρέπει να έχουμε ένα ευρύ και ποικίλο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, πράγμα το οποίο είναι θεμελιώδες για τη δουλειά μας. Φέρνουμε με αυτόν τον τρόπο κοντά ανθρώπους διεκδικώντας δημόσιους χώρους στην  Αττική για άθληση και ποιοτική ψυχαγωγία. Οι διαφορετικές τοποθεσίες και οι ανοιχτοί χώροι στους οποίους δραστηριοποιούμαστε, μας επιτρέπουν να ασχολούμαστε με παιδιά διαφορετικών ηλικιών, φύλων και εθνικοτήτων, τα οποία προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα.

 

Πιο αναλυτικά, από το 2018 που ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία μας, έχουμε παραδώσει περισσότερες από 915 συνεδρίες, σε 2700 συμμετέχοντα άτομα από 61 διαφορετικές εθνικότητες και εθνοτικές ομάδες. Οι συνεδρίες αυτές έλαβαν χώρα σε 21 τοποθεσίες στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε τοποθεσίες εντός της Αττικής όπως μέσα σε camps με προσφυγικό πληθυσμό. Το 2022 μόνο παραδώσαμε 200 συνεδρίες στον δήμο Αθηναίων σε 700 νέους, εκ των οποίων το 35% ήταν κορίτσια. Προσπαθούμε ενεργά πάντα, ώστε αυτό το ποσοστό να αυξάνεται σταθερά και υποστηρίζουμε τη σκηνή του σκέιτ που απαρτίζεται από κορίτσια και τους μη παραδοσιακούς skateboarders στην Αθήνα και την Ελλάδα. Από τον Ιανουάριο του 2023 αν και δραστηριοποιούμαστε στις ίδιες τοποθεσίες με το προηγούμενο έτος, είχαμε 259 νέους συμμετέχοντες, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι υπάρχει συνεχές ενδιαφέρον για το skate και την δράση του φορέα μας. Αυτή η χρόνια μάλιστα ήταν αρκετά δύσκολη για εμάς, λόγω των συνεχών ακυρώσεων εξαιτίας των καιρικών φαινομένων ιδιαιτέρως την άνοιξη, αφού τα μαθήματα που παραδίδουμε γίνονται όλα σε ανοιχτούς χώρους.

 

Τα μαθήματα μας λαμβάνουν χώρα σε διάφορες τοποθεσίες κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, στην πολυχώρο Latraac, στην πλατεία Πρωτομαγιάς και στο γήπεδο της Φυτευτής στα Κάτω Πατήσια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουμε:
1. Ιστοσελίδα: https://www.freemovementskateboarding.com/about-us/
2. Facebook: https://www.facebook.com/freemovementsb/
3. Instagram: https://www.instagram.com/freemovement__sb/
4. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWs8_xn5kflMZ3l6qcYPtxg
5. email επικοινωνίας: info@freemovementskateboarding.com

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο