Ημερίδα με θέμα «Ενεργή συμμετοχή των μεταναστών: επηρεάζοντας το παρόν, διαμορφώνοντας το μέλλον»

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 5 μ.μ. – 9 μ.μ.

Stelios Foundation Conference Hall

(Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, Αθήνα)

Η Ένωση των Ουκρανών Γυναικών Ελλάδας και η Ένωση της Ουκρανικής Διασποράς υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία και με την υποστήριξη του Stelios Foundation, την Πέμπτη 9 Μάϊου και ώρα 5 μ.μ. – 9 μ.μ., διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ενεργή συμμετοχή των μεταναστών: επηρεάζοντας το παρόν, διαμορφώνοντας το μέλλον».

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να υπογραμμιστεί ο ρόλος των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην υποστήριξη και την ώθηση που δίνουν στα μέλη τους ώστε να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μετανάστριες και μετανάστες που φέρνουν την αλλαγή καθημερινά, θα μοιραστούν καλές πρακτικές, θα αναδείξουν κενά στην εκπροσώπησή τους και θα προτείνουν λύσεις.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «AGENCY PROJECT. Vote with her», ένα έργο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών Μεταναστριών (ENoMW) σε συνεργασία με το femLENS καθώς και με εθνικές και τοπικές οργανώσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ. Στην Ελλάδα, το έργο υλοποιεί η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα.

Ο κύριος στόχος του «AGENCY» είναι η αύξηση της πολιτικής συμμετοχής των γυναικών με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο πλαίσιο των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024 σε 15 κράτη της ΕΕ (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία). Η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συμμετοχή του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, του Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ) και με τη συμβολή του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων| ACCMR.

Για δήλωση συμμετοχής, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα μέχρι την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024: https://forms.gle/vLsWKATaMxDP67XX6

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Πρόεδρο της Ένωσης Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, Hanna Olinych στα ακόλουθα στοιχεία:

email : ukr.women.gr@gmail.com

τηλέφωνο επικοινωνίας : +306907588485