WALKING IN LIGHT

WALKING IN LIGHT

Με χαρά σας ενημερώνουμε πως η πολυμεσική site-specific performance , σε σκηνοθεσία της Έλενας Ζερβοπούλου και παραγωγής της Diversity United, υπό την αιγίδα και με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 17 Μαρτίου στις 19.00 – 20.00 στο θέατρο Πλύφα (Κορυτσάς 39, Βοτανικός, Αθήνα).

Πρόκειται για μια site specific performance εμπνευσμένη από μαρτυρίες νέων προσφύγων που συνδυάζεται με video-προβολή και ζωντανή μουσική και αποκαλύπτει το εσωτερικό τους ταξίδι αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητά τους.

Με αφετηρία την άφιξή τους από τη θάλασσα στην πρώτη πόρτα της Ευρώπης, την Ελλάδα, χαράσσει την συναισθηματική τους πορεία όπως προέκυψε από βιωματικά εργαστήρια βίντεο, σωματικού θεάτρου, χορού και μουσικής.

Με οδηγό την ποιητική αφήγηση ενός ανήλικου ασυνόδευτου πρόσφυγα στο video, οι performers σωματοποιούν τις εμπειρίες τους και μας επιτρέπουν να διεισδύσουμε στο εσωτερικό τους ταξίδι, όπου με φάρο την ανθεκτικότητά τους, την ανθρώπινη σύνδεση και την αλληλεγγύη, ανακαλύπτουν το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στο φως. Θα γίνει συνοδοιπόρος η τοπική κοινωνία; Τοποθετώντας το κοινό στο κέντρο μιας εμπειρίας υποδοχής και αποδοχής, το προκαλούμε να πάρει θέση, να ευαισθητοποιηθεί και να βρει διαφορετικές λύσεις.

Το «Walking in Light» εμπιστεύεται το ανθρώπινο δυναμικό ρίχνοντας φως στις αξίες ανεκτικότητας, σεβασμού και κοινωνικής δικαιοσύνης. Υπερβαίνοντας τις δυσκολίες τους συμβολικά μέσα από τα «Μυστήρια Μετάβασης», οι πρόσφυγες μοιράζονται με το κοινό εξωστρέφεια και αισιοδοξία. Η ανάδειξη και η αναγνώριση της ανθεκτικότητας όσων έχουν υποφέρει λειτουργεί καθαρτικά και για την ευρύτερη κοινωνία.

Κράτηση θέσης Είσοδος δωρεάν. Ελεύθερη συνεισφορά επί τόπου για την στήριξη του έργου θα εκτιμηθεί πολύ !

 

Συντελεστές

Σύλληψη, σκηνοθεσία, δραματουργία : Έλενα Ζερβοπούλου

Eπιμέλεια θεατρικής performance : Εριφύλη Στεφανίδου

Μουσικός (ngoni) / χορευτής : Dauda Conteh

Χορεύτρια : Justine Goussot

Χορογραφίες των δύο : Justine Goussot / Dauda Conteh

Μουσικός, στιχουργός / performer : Ousman Sowe

Performers : Camara Facinet, Hana Ganji, Jameel Khan, Tayeb Sarwari

Video-dance

Σκηνοθεσία, σενάριο : Έλενα Ζερβοπούλου

Χορογράφοι : Lucia Pennacchia, Rossella Iacovone

Κάμερα : Nicola D’Αntona, Carlos Zuniga, Έλενα Ζερβοπούλου

Μοντάζ : Sergio Recchia

Μουσική σύνθεση : Roberto Re David

Sound design : Graziano Cammisa

Ηχητική επένδυση κομματιού “Κανένας” : Santiago Zuniga

Τεχνικός ήχου παράστασης : Νεφέλη Σταματογιανοπούλου

Φωτογραφίες : Μιχάλης Πατσούρας

Ευχαριστούμε τους Jey Fure, Sina Ebrahimi, Λένια Κοντογούρη, Στεφανία Κολιαράκη, Andrada Iaccobici, Εύα Παπανικολάκη.

Diversity United

Μέσω της τέχνης και της κοινωνικής καινοτομίας προωθούμε συμπεριληπτικές λύσεις και πορευόμαστε ενωμένοι.

Στόχος μας, η ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη κυρίως γυναικών και νέων προσφύγων, μέσω βιωματικών εργαστηρίων θεραπείας μέσω τέχνης με εθνο-ψυχολογική προσέγγιση, για έναν καλύτερο πιο συμπεριληπτικό κόσμο.

Με τα πολιτιστικά έργα που προκύπτουν και συμμετοχικά (performances, VR films, documentaries, cross-media platforms) ευαισθητοποιούμε και κινητοποιούμε την υπόλοιπη κοινωνία πολιτών γύρω από την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη, εστιάζοντας στα ανθρώπινα δικαιώματα, τον διαπολιτισμικό διάλογο και την αλληλεγγύη.

Με ψηφιακές πλατφόρμες και εφαρμογές προωθούμε συμπεριληπτικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές λύσεις.

www.diversityunited.net

Instagram | Facebook | LinkedIN

Ιδρύτρια : Έλενα Ζερβοπούλου (εθνο-ψυχολόγος, σκηνοθέτρια)

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο