Urban Lightscapes Symposium

Urban Lightscapes Symposium

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημερίδας Urban Lightscapes, η ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight καλωσορίζει διεθνούς φήμης σχεδιαστές, καλλιτέχνες και θεωρητικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και προσκαλεί το κοινό σε μία ανοιχτή συζήτηση πάνω στη διαμόρφωση του αστικού φωτισμού και των συνεπειών του στην αλλαγή της ταυτότητας των πόλεων.

Ημερίδα για τον αστικό φωτισμό | Oμάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight

4 Νοεμβρίου 2013 10:30 Στεγή Γραμμάτων και Τεχνών | Μικρή Σκηνή

Τι είναι ο αστικός φωτισμός, τι σηματοδοτεί στις μέρες μας και ποιες είναι οι δυνατότητές του; Πώς μπορεί να αλλάξει την αντίληψη των πολιτών για τους ανοιχτούς, δημόσιους χώρους και πώς μπορούν τελικά οι ίδιοι οι πολίτες να συμμετέχουν δημιουργικά και ευφάνταστα στην αλλαγή του φωτισμού των πόλεών τους; Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημερίδας Urban Lightscapes, η ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight καλωσορίζει διεθνούς φήμης σχεδιαστές, καλλιτέχνες και θεωρητικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και προσκαλεί το κοινό σε μία ανοιχτή συζήτηση πάνω στη διαμόρφωση του αστικού φωτισμού και των συνεπειών του στην αλλαγή της ταυτότητας των πόλεων. Στόχο της ημερίδας αποτελούν η μελέτη του δημόσιου φωτισμού ως ισχυρό εργαλείο διαμόρφωσης του δημόσιου χώρου, η ανάδειξη νέων τεχνολογιών και ιδεών στο φωτισμό του αστικού τοπίου και η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού και πολυσυλλεκτικού δικτύου συνεργασίας επαγγελματιών και καλλιτεχνών του φωτός. Καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές φωτισμού όπως ο Κώστας Κάπος και η Ελευθερία Ντεκώ, θα συναντηθούν με σημαντικούς καλλιτέχνες του φωτός όπως ο Valentin Ruhry, η Τamar Frank αλλά και την ακτιβιστική κολλεκτίβα Social Light Movement. Όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τον διεθνούς φήμης light designer Rogier Van Der Heide, Chief Design Officer της Philips Lighting και καλλιτεχνικό διευθυντή του Amsterdam Light Festival. Η ημερίδα κλείνει με την προβολή του The City Dark, ενός βραβευμένου ντοκυμανταίρ για την επίπτωση του νυχτερινού φωτισμού στη διαβίωση των κατοίκων στα αστικά κέντρα. To Urban Lightscapes είναι μια ευρωπαϊκή συμμετοχική δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω στο ζήτημα του αστικού φωτισμού, της διαμόρφωσης του και των συνεπειών του στην αλλαγή της ταυτότητας των πόλεων. Πρόκειται για μία πρωτότυπη πλατφόρμα διαλόγου, πειραματισμού και εγκαταστάσεων εμπνευσμένη από την ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight με αφετηρία την Αθήνα, ενδιάμεσο σταθμό τη Βαρκελώνη και τελικό προορισμό το Μάαστριχτ.

Η δράση στο σύνολό της πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ισπανικό Ινστιτούτο IAAC και το Ολλανδικό ίδρυμα SoAP. Χρηματοδοτείται από τοEuropean Cultural Foundation έχοντας διακριθεί μεταξύ 360 αιτήσεων. Πατήστε εδώ για να δείτε τους χορηγούς και υποστηρικτές της Ημερίδας. http://www.youtube.com/watch?v=fvpDHHKlkQY Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο