To συνΑθηνά στην τελική φάση του διαγωνισμού Eurocities Awards 2016.

To συνΑθηνά στην τελική φάση του διαγωνισμού Eurocities Awards 2016.

Ακόμη μια ευρωπαϊκή διάκριση για τον δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού του δικτύου των ευρωπαϊκών πόλεων Eurocities μέσα από την υποψηφιότητα του συνΑθηνά.

 

Το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων βρίσκεται ανάμεσα στους 3 φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού Eurocities Awards, του ετήσιου θεσμού του δικτύου των ευρωπαϊκών πόλεων Eurocities. Tα Eurocities Awards αναδεικνύουν τις ξεχωριστές επιδόσεις των πόλεων – μέλη του δικτύου Eurocities μέσα από την αξιολόγηση δράσεων και πρακτικών των πόλεων οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το θέμα των βραβείων είναι διαφορετικό κάθε χρόνο (φέτος το θέμα είναι Sharing Cities), ενώ οι τρεις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονται οι ευρωπαϊκές πόλεις είναι η καινοτομία, η συμμετοχή και η συνεργασία.

Η Αθήνα ήταν μία από τις εννιά ευρωπαϊκές πόλεις που προκρίθηκαν στην τελική φάση των φετινών Eurocities Awards, μέσα από την συμμετοχή του συνΑθηνά στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα στην κατηγορία «καινοτομία». Μέσω της υποψηφιότητας του συνΑθηνά, ο δήμος Αθηναίων διακρίθηκε για την συστηματοποιημένη πρωτοβουλία του (1) να χαρτογραφεί και να προβάλλει τις δράσεις των ενεργών πολιτών, (2) να ενισχύει τις δράσεις των πολιτών έτσι ώστε να πολλαπλασιάζεται η επωφελής τους επίδραση στην πόλη, (3) να αξιολογεί τις δράσεις των πολιτών και να αναγνωρίζει εκείνες με την θετικότερη επίδραση, (4) να αξιοποιεί τη γνώση των δράσεων και των προτεραιοτήτων των πολιτών με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

Πρόκειται για μια διάκριση η οποία μπορεί να ενισχύσει την αναγνώριση του Δήμου και του συνΑθηνά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, να διευρύνει το δίκτυο διεθνών συνεργασιών τους, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η ανακοίνωση των τελικών νικητών του διαγωνισμού Eurocities 2016 θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου στο Μιλάνο, τη νικήτρια πόλη του περσινού διαγωνισμού. Το συνΑθηνά θα είναι εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες για τους φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο