Τι έκαναν οι πολίτες αυτήν την εβδομάδα; | 8 Ιουνίου – 15 Ιουνίου

Τι έκαναν οι πολίτες αυτήν την εβδομάδα; | 8 Ιουνίου – 15 Ιουνίου

Η ομάδα του συνΑθηνά σας παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εβδομάδας που πέρασε στο δήμο Αθηναίων και λίγο πιο μακριά!

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και οι Αθηναίοι πήραν θέση. Ποιες είναι οι ιστορίες της πόλης; Και ποια είναι η περιοχή που λέγεται Γεράνι; Και πως αρχίζει το καλοκαίρι από μια στοά της Αθήνας;Η ομάδα του συνΑθηνά σας παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εβδομάδας που πέρασε στο δήμο Αθηναίων και λίγο πιο μακριά!

1. Στις 13-14-15 Ιουνίου Οι Ομάδες Προφορικής Ιστορίας Αθήνας έκαναν στην πρώτη τους γιορτή!

2. Το Σάββατο, 13 Ιουνίου πήραμε όλοι θέση υπέρ της 100% ισότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής και σεβασμού για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά και τρανς άτομα (LGBT), καθώς και για κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας μαζί με το Athens Pride 2015!

3. Για ένα βράδυ, την Tετάρτη 10 Ioυνίου 2015 συναντηθήκαμε στο πάνω μέρος της πλατείας όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μιας σειράς εργαστηρίων πολιτών στο πλαίσιο του εγχειρήματος ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ.

4. Στις 12-13-14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το το δεύτερο Γεράνι, το μεγάλο ανοιχτό φεστιβάλ στη γειτονιά του Γερανίου. Με αφετηρία το κτίριο του Ρομάντσο, οι δράσεις του τριημέρου απλώνονται στη γειτονιά, στο δρόμο και στα μαγαζιά της περιοχής, χαρτογραφώντας όλες τις μικρές λεπτομέρειες της περιοχής που την κάνουν μοναδική.

5. Η β΄φάση στα Ίχνη Εμπορίου ολοκληρώθηκε και οι άνθρωποι της Στοάς το γιόρτασαν το Σάββατο, 13 Ιουνίου. Υποδέχθηκαν το καλοκαίρι με 3D printing, καπέλα, χειροποίητες κούκλες, κοσμήματα, fanzines, μεταξοτυπίες, video art, ποτά και μουσική!

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο