Τι έκαναν οι πολίτες αυτήν την εβδομάδα; | 1  Ιουνίου – 7 Ιουνίου

Τι έκαναν οι πολίτες αυτήν την εβδομάδα; | 1 Ιουνίου – 7 Ιουνίου

Η ομάδα του συνΑθηνά σας παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εβδομάδας που πέρασε στο δήμο Αθηναίων και λίγο πιο μακριά!

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και οι Αθηναίοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους. Ποιες είναι οι τρεις πιο δημοφιλείς ιδέες για χρήσεις της Δημοτικής Αγορά της Κυψέλης; Και πως λένε τις ιστορίες τους τα Ζωντανά Βιβλία; Η ομάδα του συνΑθηνά σας παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εβδομάδας που πέρασε στο δήμο Αθηναίων και λίγο πιο μακριά!

1. Το Σάββατο 6 Ιουνίου , η WWF – Καλύτερη Ζωή και η Οργάνωση Γη έστησαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος μια γιορτή για τους κηπουρούς της πόλης. Περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες βρέθηκαν εκεί και συμμετείχαν σε 10 βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια.Μοιράστηκαν 2.500 τοματιές , και 2.000 φακελάκια με σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών!

2. Το Σαββατοκύριακο, οι Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά , μεταμόρφωσαν την παιδική χαρά του Ειδικού Σχολείου του ΠΙΚΠΑ στον Πειραιά.

3. Το Κέντρο Ζωής συμμετείχε μαζί με άλλες οργανώσεις, στη 13η Γιορτή Εθελοντισμού στον πεζόδρομο Απ. Παύλου στο Θησείο! Το Σάββατο, 6 Ιουνίου.

4. Οι εθελοντές του Δήμου Αθηναίων συμμετείχαν ενεργά στις προετοιμασίες του bazzar «Ένα βιβλίο, ένα ευρώ για ένα σκοπό»!
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου. Μέχρι την Κυριακή, 7 Ιουνίου, στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής.

5. Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε τη δράση «Άνοιξη στο Ιστορικό Κέντρο». Πολιτιστικοί περίπατοι και καλλιτεχνικά δρώμενα σε περιοχές της πόλης με στόχο τη βιωσιμότητά του.

6. Την Κυριακή 7 Ιουνίου, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, γέμισε με χρώμα, μουσικές και κυρίως με συνανθρώπους μας κάθε ηλικίας που γνωρίζουν τι σημαίνει η συμμετοχή και η προσφορά. Στο 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, τη μεγαλύτερη γιορτή συνεισφοράς, δύναμης και δημιουργίας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου και με σύνθημα «Είμαι νικητής» (#eimainikitis) η ομάδα Surfers for Life για άλλη μια χρονιά ετοίμασε μία μεγάλη γιορτή συνεισφοράς, δύναμης και δημιουργίας.

Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα! Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα, γεμάτη δράσεις για την Αθήνα! Η ομάδα του ΣυνΑθηνά. 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο