Tandem Europe: κοινωνική αλλαγή μέσω πολιτισμού.

Tandem Europe: κοινωνική αλλαγή μέσω πολιτισμού.

Έως τις 15 Νοεμβρίου οι προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που επιδιώκει να προωθήσει την κοινωνική αλλαγή μέσα από καινοτόμες δράσεις πολιτισμού.

Έως τις 15 Νοεμβρίου οι προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που επιδιώκει να προωθήσει την κοινωνική αλλαγή μέσα από καινοτόμες δράσεις πολιτισμού.

To Tandem Europe είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας που στοχεύει στην κοινωνική αλλαγή μέσα από καινοτόμες δράσεις πολιτισμού. Απευθύνεται σε άτομα, πρωτοβουλίες της κοινωνίας πολιτών, δημόσιους ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν πολιτιστική δραστηριότητά σε αστικές και αγροτικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα Tandem Europe θα φιλοξενήσει 32 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη στο ετήσιο Φόρουμ Tandem Europe, όπου προσφέρονται σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης καθώς και η δυνατότητα εύρεσης του συνεργάτη τους στο πρόγραμμα.

Εφόσον επιτευχθεί η σύνδεση με κάποια άλλη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Φόρουμ, ακολουθεί ο κύκλος υποβολής αιτήσεων για το πλήρες πρόγραμμα με τη μορφή ενός προσχεδίου της προτεινόμενης συνεργατικής δράσης. Κάθε νέο ζεύγος συνεργατών επωφελείται από μια ευκαιρία τοποθέτησης στον οργανισμό Tandem-partner του εξωτερικού, από την συμμετοχή τους σε συναντήσεις μάθησης και δικτύωσης, καθώς και από χρηματοοικονομική υποστήριξη και καθοδήγηση για την ανάπτυξη των ιδεών της συνεργασίας του.

Ως συμμετέχων στο Tandem Europe θα πρέπει να είστε παρακινημένοι να διερευνήσετε μη συμβατικούς τρόπους συνεργασίας με έναν Ευρωπαίο εταίρο από το εξωτερικό και να εμπλακείτε σε μια καινοτόμο πολιτιστική συνεργασία με κάποιον που δεν γνωρίζετε ακόμα. Θα πρέπει να ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για τον σχεδιασμό νέων μορφών και ιδεών για πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που θα εμπλέκουν τους Ευρωπαίους πολίτες στην αναμόρφωση της τρέχουσας και της μελλοντικής τους πραγματικότητας.

Η προθεσμία για υποβολές προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Tandem Europe λήγει στις 15/11.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

H ιστοσελίδα του Tandem Europe εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο