Η Αθήνα και η Ελευσίνα υποδέχονται την τελική συνάντηση του Tandem Europe

Η Αθήνα και η Ελευσίνα υποδέχονται την τελική συνάντηση του Tandem Europe

15 ομάδες παρουσιάζουν τα έργα που παρήγαγαν μετά από έναν χρόνο διεθνούς συνεργασίας από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος Tandem Europe, oι οργανισμοί European Cultural Foundation (Άμστερνταμ) και MitOst e.V. (Βερολίνο) διοργανώνουν στην Αθήνα και στην Ελευσίνα μια σειρά εκδηλώσεων και στα εργαστηρίων με θέμα “Co-creating Europe in 24 cities | Πώς η διευρωπαϊκή συνεργασία πολιτών κάνει τη διαφορά”. Την Πέμπτη 26, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 15 από τις ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τα έργα που παρήγαγαν μετά από έναν χρόνο διεθνούς συνεργασίας.

Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα 118 54) θα πραγματοποιηθεί έκθεση όπου θα παρουσιαστούν συνολικά όλες οι ομάδες και τα έργα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ταντέμ Europe 2015-2017 ενώ θα γίνει και ενημέρωση για τις παλαιότερες δράσεις του προγράμματος Tandem.

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα ακολουθήσουν 15 διαδραστικά εργαστήρια σε Αθήνα και Ελευσίνα, αντίστοιχα. Κάθε εργαστήριο θα είναι αφιερωμένο σε μία ομάδα και το έργο της όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ίδια την ομάδα και να συνομιλήσουν με τα μέλη της για την πορεία τους, το έργο, τις δράσεις και τα μελλοντικά βήματά.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Tandem Europe 2015-17, δημιουργήθηκαν 15 ομάδες – ζεύγη αποτελούμενες από συμμετέχοντες 24 διαφορετικών ευρωπαϊκών πόλεων. Κάθε ζεύγος εργάστηκε για έναν χρόνο με στόχο να δημιουργήσει ένα έργο κοινωνικής καινοτομίας. Τα 15 καλλιτεχνικά και πολιτιστικά έργα πραγματεύονται θέματα όπως η ελευθερία της έκφρασης, η δημοκρατία, η ανάπτυξη των κοινοτήτων, η κοινωνική συνοχή και άλλα.

Η ανοιχτή εκδήλωση και τα εργαστήρια απευθύνονται σε όσους συμμετείχαν στα πολιτιστικά έργα, σε μέλη της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς καθώς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των πολιτιστικών και κοινωνικών δομών της Ευρώπης. Για την παρουσία σας σε αυτά είναι απαραίτητη η προεγγραφή σας εδώ (για τις δράσεις της Αθήνας) ή εδώ (για τις δράσεις της Ελευσίνας).

Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν: το Μουσείο Μπενάκη, το Impact Hub, η Biennale Αθηνών, το Δίκτυο Melissa, το State of Concept, η Motus Terrae και η Ελευσίνα 2021. H εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του προγράμματος Tandem Europe, μία πρωτοβουλία του European Cultural Foundation και του Ιδρύματος MitOst e.V. σε συνεργασία με το Fondazione Cariplo. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται οικονομικά από τα Ιδρύματα Robert Bosch Stiftung και Σταύρος Νιάρχος

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Tandem Europe εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο