Syn- : Οι δημιουργικές θερμοκοιτίδες της Ευρώπης συναντιούνται στην Αθήνα

Syn- : Οι δημιουργικές θερμοκοιτίδες της Ευρώπης συναντιούνται στην Αθήνα

100 εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών hubs συμμετέχουν στο δεύτερο Forum Ευρωπαϊκών Δημιουργικών Κόμβων, από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Πώς ενισχύεται η ανάπτυξη μέσα από καινούργια επιχειρηματικά μοντέλα; Ποιες είναι οι επιδράσεις των νέων, ρευστών και δημιουργικών οικονομικών μηχανισμών; Πόσο και προς τα πού μπορούν να επεκταθούν τα όρια της δημιουργικής βιομηχανίας; Πώς οι καλλιτέχνες/ δημιουργοί που είναι ταυτόχρονα και επιχειρηματίες ενσωματώνονται, μαζί με την τοπική οικονομία, στο ευρύτερο φάσμα της ομάδας και της διεθνούς οικονομίας αντίστοιχα και πώς το μεταμορφώνουν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους περίπου 100 εκπροσώπους των ευρωπαϊκών οι οποίοι θα συναντηθούν στην Αθήνα, από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Syn -, του 2ου Forum Ευρωπαϊκών Δημιουργικών Κόμβων, στην Αθήνα. Το συνέδριο, που διοργανώνεται από το Bios Ρομάντσο – , θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Bios Romantso και στο Gazarte.

Οι Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες αρχίζουν όλο και περισσότερο να αναγνωρίζονται ως μια από τις καινούργιες και αναδυόμενες πηγές της ευρωπαϊκής οικονομίας, με τη μελλοντική βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους να γίνονται προτεραιότητα. To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημιουργικών Θερμοκοιτίδων (ECHN) στοχεύει στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματος του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα, υποστηρίζοντας τη συντήρηση και ανάπτυξη δημιουργικών θερμοκοιτίδων στην Ευρώπη και δημιουργώντας μια κοινότητα από έμπειρους επαγγελματίες δημιουργικών κόμβων σε όλη την Ευρώπη, προωθώντας τις θερμοκοιτίδες ως καινοτόμα μοντέλα που στηρίζουν τη δημιουργική οικονομία της Ευρώπης.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, οι επαγγελματίες Δημιουργικών Κόμβων από την Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με νέους συνεργάτες και να κερδίσουν πρόσβαση σε ένα ευρύτερο δίκτυο Δημιουργικών Κόμβων, να επισκεφθούν και να μάθουν από δημιουργικές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη, να ανταλλάξουν μεθόδους καλής πρακτικής και να ενδυναμώσουν τις ικανότητές τους, καθώς και να γνωρίσουν επιτυχημένα και βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Το Forum Syn- θα εξετάσει την έννοια της ανάπτυξης στο πλαίσιο του μοντέλου του δημιουργικού κόμβου και των ιδιαιτεροτήτων που συνεπάγεται αυτή η διαδικασία, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

Στο Forum θα παρευρεθούν εκπρόσωποι μερικών από τις πιο σημαντικές δημιουργικές θερμοκοιτίδες της Ευρώπης από περισσότερες από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των betahaus (Βερολίνο), Creative Edinburgh (Εδιμβούργο), Nova Iskra (Βελιγράδι), Factoria Cultural (Μαδρίτη), Warehouse Coworking Factory (Μαρότα), Todos (Λισαβόνα), Colaborativa (Κόρδοβα), Stpln (Μάλμε), The Roco (Σέφιλντ), Darbavieta (Ρίγα), La Vallée (Βρυξέλλες), Republikken (Κοπεγχάγη), Poligon (Λουμπλιάνα), MOB (Βαρκελώνη), Atölye Labs (Ίστανμπουλ), The Fusebox (Μπράιτον), Frappant (Αμβούργο), Fashionclash (Μάαστριχτ), καθώς και πλήθος άλλων, συμπεριλαμβανομένων όλων των τοπικών και περιφερειακών πρωτοβουλιών.

Το Forum θα είναι κλειστό για το κοινό, αλλά οι ενδιαφερόμενοι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης του Forum την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου στις 7μμ στο Bios Ρομάντσο. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα περιλαμβάνει δυο ομιλίες από γνωστούς εκπροσώπους του τομέα της δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Μία από τις ομιλίες θα πραγματοποιηθεί από την Sarah Filley, CEO & Co-Founder της πρωτοβουλίας Popuphood και θα αφορά στους δημιουργικούς επιχειρηματίες και το μέλλον των πόλεων.

Σχετικά links

www.creativehubs.eu / www.romantso.gr

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο