Ανοιχτή Δευτέρα για τα Ανοιχτά Σχολεία, στα γραφεία του συνΑθηνά

Ανοιχτή Δευτέρα για τα Ανοιχτά Σχολεία, στα γραφεία του συνΑθηνά

Νέα προθεσμία υποβολής προτάσεων για τα «Ανοιχτά Σχολεία» και θεματική συνάντηση ενημέρωσης για κάθε ενδιαφερόμενο, στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου μας open day, τη Δευτέρα 30/1.

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων ετοιμάζονται για τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά προγράμματά τους. Ο καινοτόμος θεσμός του δήμου Αθηναίων, που κρατά 25 σχολεία της Αθήνας ανοιχτά έως το βράδυ, έχει κερδίσει ήδη την αγάπη και την εμπιστοσύνη των γειτονιών της πόλης. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα προγράμματα, καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, αποκτούν γνώσεις και μετατρέπουν τα σχολεία σε πυρήνα της γειτονιάς.

Έτσι, τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, υπηρεσίες, φορείς, οργανώσεις, ιδρύματα, μουσεία, συλλόγους γονέων, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την υλοποίηση δράσεων στα σχολεία, είτε δραστηριοποιούνται ήδη στους χώρους των σχολείων, είτε επιθυμούν να το πράξουν στο μέλλον.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 10η Φεβρουαρίου 2017, για δράσεις που θα υλοποιηθούν τις περιόδους την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2017. Η υποβολή προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr, από όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και να παρακολουθούν τα στάδια αξιολόγησής της.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, από τις 15.00 έως τις 19.00, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία σε συνεργασία με τοσυνΑθηνά του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της πλατφόρμας καινοτομίας (Λιοσίων 22, 5οςόροφος) την πρωτοβουλία «Ανοιχτή Δευτέρα για τα Ανοιχτά Σχολεία», όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και για τη διαδικασία υποβολής πρότασης.

Ενδεικτικά, η φύση των προτεινόμενων δράσεων θα μπορούσε να είναι η ακόλουθη:
▪ Δράσεις ψυχαγωγίας [π.χ. καλλιτεχνικό εργαστήρι, θέατρο, δημιουργικό παιχνίδι]
▪ Δράσεις αθλητισμού [π.χ. αθλήματα, χορός, σκάκι, γυμναστική κ.ά.]
▪ Δράσεις πολιτισμού [π.χ. κινηματογράφος, μουσική, δράσεις φιλαναγνωσίας κ.ά.]
▪ Δράσεις βελτίωσης της γειτονιάς και του δημόσιου χώρου
▪ Δράσεις τεχνολογίας [π.χ. σεμινάρια Η/Υ, ρομποτική κ.ά.]
▪ Εκθέσεις [π.χ. αποκέντρωση εκθεμάτων μουσείων κ.ά.]
▪ Μαθητικά φεστιβάλ [π.χ. Πανηγύρι φυσικών επιστημών, μουσικής, κ.ά.]
▪ Εργαστήρια πρακτικών γνώσεων [π.χ. μαγειρική, σαπωνοποιία, οδική αγωγή κ.ά.]
▪ Ενημερωτικά-επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς, πολίτες
▪ Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
▪ Επαγγελματική ανάπτυξη – επιμόρφωση για ενήλικες

Για την αξιολόγηση των προτάσεων και την επιλογή των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ο δήμος Αθηναίων έχει συγκροτήσει μια επιστημονική, μη-αμειβόμενη Ομάδα Εργασίας.
Βασικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή των δράσεων είναι:
▪ Να απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες
▪ Να είναι καλοσχεδιασμένες, συνεκτικές και τεκμηριωμένες με ξεκάθαρους στόχους
▪ Να έχουν συνάφεια με τις δράσεις, τους προσανατολισμούς και τις προτεραιότητες της πολιτείας και του δήμου Αθηναίων
▪ Είτε να προσφέρονται δωρεάν, είτε να περιλαμβάνουν τεκμηριωμένο προϋπολογισμό.

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία και τις προσφερόμενες δράσεις μπορείτε να δείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία είναι μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο