ODηγός: Ενημερωθείτε για την Υπερδοσολογία από Οπιοειδή από το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»

ODηγός: Ενημερωθείτε για την Υπερδοσολογία από Οπιοειδή από το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»

Μπροστά στον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής παύουμε να είμαστε θεατές, αλλά βοηθάμε με κάθε τρόπο.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει ο υψηλός δείκτης θνησιμότητας μεταξύ των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Μέσα από το «ODηγός», ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», με την υποστήριξη του Συναθηνά του Δήμου Αθηναίων, συμβάλλει ενεργά στη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας των χρηστών οπιοειδών ουσιών από υπερδοσολογία. Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την αντιμετώπιση της υπερδοσολογίας από οπιοειδή.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας” αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο ασθενών με νόσους του ήπατος στην Ελλάδα και έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα μέσω των προγραμμάτων του περισσότερους από 100.000 ασθενείς.

Με επίκεντρο τους ασθενείς και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, σκοπός του είναι να γεφυρώνει το χάσμα και τις ανισότητες μέσω τεκμηριωμένης συνηγορίας, έρευνας, διεκδίκησης δικαιωμάτων και δωρεάν παροχής υπηρεσιών διάγνωσης και διασύνδεσης με το σύστημα υγείας.

Εργάζεται με ηλικιωμένους, ευάλωτους και περιθωριοποιημένους ανθρώπους (άστεγοι, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, χρήστες ουσιών, κρατούμενοι) διευκολύνοντας την ίση πρόσβασή τους στην ιατρική φροντίδα και υπερασπιζόμενος διαρκώς τα δικαιώματά τους με υπευθυνότητα για τη χάραξη πολιτικών υγείας που θα βελτιώσουν τη ζωή και την ευημερία τους. Ταυτόχρονα, προωθεί την πρόληψη ηπατικών νόσων, όπως είναι η ηπατίτιδα Β και C, η κίρρωση και ο καρκίνος του ήπατος, εκπαιδεύοντας το κοινό και αντιμετωπίζοντας μεγάλα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Όραμα του Προμηθέα είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσες ευκαιρίες σε μια υγιή και ποιοτική ζωή και αποστολή του να διασφαλίσει ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν με ή κινδυνεύουν από νόσους του ήπατος, έχουν πρόσβαση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη και ότι «η φωνή τους ακούγεται».

Ενημερωθείτε για την Υπερδοσολογία από Οπιοειδή μέσω του «ΟDηγός» εδώ :  https://helpa-prometheus.gr/project/odigos/

Γιατί όλες οι ζωές έχουν αξία.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο