Οι ομάδες της πόλης επιστρέφουν στον Αθήνα 9,84!

Οι ομάδες της πόλης επιστρέφουν στον Αθήνα 9,84!

Το Ιούνιο του 2013 το ΣυνΑθηνά σε συνεργασία με το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, “Αθήνα 9,84” έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες πολιτών της Αθήνας, που συμμετέχουν στην πλατφόρμα www.synathina.gr, να παρουσιάσουν τις δράσεις τους σε 15 λεπτά ελεύθερου χρόνου από τη συχνότητα του σταθμού.

Το Ιούνιο του 2013 το ΣυνΑθηνά σε συνεργασία με το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, “Αθήνα 9,84” έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες πολιτών της Αθήνας, που συμμετέχουν στην πλατφόρμα www.synathina.gr, να παρουσιάσουν τις δράσεις τους σε 15 λεπτά ελεύθερου χρόνου από τη συχνότητα του σταθμού. Εθελοντές, εμπνευστές και εργαζόμενοι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και πρωτοβουλιών παρουσίασαν τις ομάδες τους, τις δράσεις τους, συζήτησαν με το κοινό, διάλεξαν τη μουσική που τους εκφράζει! Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως οι Γιατροί του Κόσμου, η Πράξις και η Σχεδία και άτυπες πρωτοβουλίες όπως η Multikypseli και η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη μεταξύ άλλων έγιναν ραδιοφωνικοί παραγωγοί για μία ημέρα!

Με την τεχνική υποστήριξη του Αθήνα 9,84 και τη δημιουργικότητα των ομάδων της Αθήνας, 31 ραδιοφωνικές εκπομπές έχουν ήδη ανέβει στους 98,4 μεγακύκλους. Μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές του 2013 και 2014 εδώ! Το ραδιόφωνο έχει αποδειχθεί ένας δημιουργικός τρόπος επικοινωνίας με την πόλη και τους κατοίκους της. Στην Αθήνα έχουμε άλλο ένα παράδειγμα, το διαδικτυακό κοινωνικό ραδιόφωνο, “Μετά-Δεύτερο“, το οποίο ανοίγει τα μικρόφωνα του και δίνει βήμα σε Πρωτοβουλίες Πολιτών, Κοινωνικά Ιατρεία, Στέκια Πολιτισμού, Κοινότητες Απεξάρτησης κ.α. Στη Θεσσαλονίκη, έχουμε τον δημοτικό σταθμό της πόλης ο οποίος λειτουργεί από το 2011! Το «Ραδιόφωνο των Εθελοντών» στους 100,6, δημιουργεί το πρόγραμμα του από σχολεία, εθελοντικές οργανώσεις και δομές της κοινωνίας των πολιτών. Το ΣυνΑθηνά παρέα με τον Αθήνα 9,84 ξεκινούν για τρίτη χρονιά, τον Μάρτιο του 2015 τις ραδιοφωνικές εκπομπές των ομάδων τις Αθήνας! Το πρόγραμμα, όπως και τις περασμένες χρονιές επιτρέπει στους δραστήριους πολίτες να συστηθούν στους ακροατές ,να τους προσκαλέσουν σε κάποια δράση, να παρουσιάσουν παλαιότερες ή επόμενες δράσεις τους και να ενημερώσουν σχετικά με νέες ιδέες τους!

Από αυτήν την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή, ακούμε τις ομάδες της πόλης στις 11.45 πμ στο τελευταίο 15λεπτο της καθημερινής εκπομπής της Νόνης Καραγιάννη «Αθήνα Σήμερα» από τη συχνότητα του Αθήνα 9,84! Ξεκινάμε λοιπόν αυτή την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015 στις 11:45 με την Κίνηση Πολιτών Για μια Ανοιχτή Κοινωνία. Τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους και την εκδήλωση που οργανώνουν στις 10 Μαρτίου σχετικά με το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων. Καλές ακροάσεις!

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο