Μάιος στο Social Dynamo με online εκπαιδευτικές δράσεις

Μάιος στο Social Dynamo με online εκπαιδευτικές δράσεις

Το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών, συνεχίζει τις επιμορφωτικές του δράσεις. Το πρόγραμμα των δράσεων του Μαΐου εστιάζει σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας των ΜΚΟ. Οι επιμορφωτικές αυτές δράσεις πραγματοποιούνται με τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

Πέμπτη 13 Μαΐου και Παρασκευή 14 Μαΐου, 16:00 – 19:00
Webinar: Κατάρτιση επικοινωνιακής στρατηγικής

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες της επικοινωνιακής στρατηγικής και τους τρόπους αξιοποίησής της για την εξεύρεση πόρων και εθελοντών. Οι ομάδες θα εξασκηθούν στους επικοινωνιακούς στόχους που πρέπει κάθε φορά να επιτυγχάνονται και θα μάθουν να προσδιορίζουν τα κοινά – στόχο. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Τετάρτη 19 Μαΐου, 16.00 – 19.00
Webinar: Social Media για ΜΚΟ: Δημιουργία περιεχομένου

Οι ενδιαφερόμενοι θα κατανοήσουν την αξία και τις δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας εργαλεία παραγωγής περιεχομένου. Συγκεκριμένα, θα μάθουν να δημιουργούν οι ίδιοι υλικό για τα social media των οργανισμών τους αξιοποιώντας τεχνικές για συγγραφή συνοδευτικών κειμένων και δωρεάν εφαρμογές, όπως το Canva. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πέμπτη 20 Μαΐου, 16.00 – 19.00
Webinar: Social Media για ΜΚΟ: Instagram, LinkedIn, Twitter

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, κεντρικό θέμα είναι η χρήση του Instagram, του LinkedIn και του Twitter. Στους συμμετέχοντες θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μέσου καθώς και τα βήματα που απαιτούνται για μια ολοκληρωμένη προετοιμασία video ανάλογα με το μήνυμα και το κοινό στο οποίο αυτό απευθύνεται. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Παρασκευή 28 Μαΐου, 16:00-20:00
Webinar: Κλιματική πολιτική σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι οργανώσεις να εξοικειωθούν με τα θεμελιώδη ευρήματα των επιστημόνων γύρω από την κλιματική αλλαγή, τη μεγαλύτερη πρόκληση του 21ου αιώνα. Κεντρικά θέματα συζήτησης και προβληματισμού θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην παγκόσμια και εθνική κλιματική πολιτική, αλλά και ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών συνηγορίας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Πέμπτη 31 Μαΐου, 17:00-20:00
Webinar: Ευκαιρίες συλλογικών τοπικών δράσεων ενάντια στην κλιματική κρίση

Με την υποστήριξη της Greenpeace οι ομάδες θα μελετήσουν τους λόγους που η κλιματική κρίση αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις τοπικές κοινωνίες και θα ενημερωθούν για τις ευκαιρίες δράσεων που αναπτύσσονται προς μια ενεργειακή μετάβαση. Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστεί η εκστρατεία Solarize Greece της Greenpeace καθώς και άλλα καλά παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Εξατομικευμένες Συνεδρίες Συμβουλευτικής

Παρασκευή 21 Μαΐου, 15:00-17:00
Συνεδρίες συμβουλευτικής: Λογιστικά και φοροτεχνικά ζητήματα

Ποια είναι η φορολόγηση των εταιρειών με μη κερδοσκοπικό σκοπό; Τι πρέπει να προσέχει κάποιος στην τήρηση βιβλίων; Τι απαιτήσεις έχει η οικονομική διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων; Η Quantum Business & IT Solutions, η οποία ειδικεύεται σε θέματα όπως η σύσταση επιχειρήσεων, η τήρηση λογιστικών βιβλίων Β’ & Γ’ κατηγορίας, η φοροτεχνική συμβουλευτική & υποστήριξη φυσικών και νομικών προσώπων και τα διεθνή λογιστικά, πρότυπα θα δώσει όλες τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Παρασκευή 28 Μαΐου, 14:00-16:00
Συνεδρίες συμβουλευτικής: Νομικά Ζητήματα

Συνεδρίες αφιερωμένες σε ζητήματα εταιρικού δικαίου και ειδικότερα στη διαδικασία σύστασης ΑΜΚΕ, συλλόγων, σωματείων και εν γένει μη κερδοσκοπικών εταιρειών. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθούν συμβουλές επί της διαμορφώσεως του καταστατικού τους, των εσωτερικών και εξωτερικών σχέσεων των εταίρων και δη για ζητήματα ευθύνης μελών της Διοίκησης, υποχρεώσεις ασφάλισης καθώς και ζητήματα που έγκεινται του φορολογικού δικαίου, όπως και συμβουλές σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Social Dynamo εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο