ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | Φεβρουάριος στη στέγη του συνΑθηνά!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | Φεβρουάριος στη στέγη του συνΑθηνά!

Νέος μήνας! Νέο πρόγραμμα! Νέες Δράσεις! πάντα στη στέγη του συνΑθηνά στην πλατεία Βαρβακείου! Κάθε μήνα η ομάδα του συνΑθηνά σας ενημερώνει για το πρόγραμμα της στέγης και σας παρουσιάζει τις ομάδες και τις δράσεις τους!

Φεβρουάριος 2016 Νέος μήνας! Νέο πρόγραμμα! Νέες Δράσεις! πάντα στη στέγη του συνΑθηνά στην πλατεία Βαρβακείου!   Κάθε μήνα η ομάδα του συνΑθηνά σας ενημερώνει για το πρόγραμμα της στέγης και παρουσιάζει τις ομάδες και τις δράσεις τους.  

Η ομάδα Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία ξεκίνησε τα εργαστήρια για τη μεθοδολογία της ενεργής μη-βίας για το 2016. Τον Φεβρουάριο θα γίνουν 4 εργαστήρια. Το Σάββατο 06/02 από τις 12.30 ως τις 15.30, το Σάββατο 20/02 από τις 12.00 έως τις 20.00 και το Σάββατο 27/02 από τις 12.30 έως τις 15.30. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τον προηγούμενο κύκλο εργαστηρίων εδώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα μπορείτε να δείτε εδώ. Για δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την ομάδα εδώ.  

Η ομάδα Share to Dare θα πραγματοποιήσει τη μηνιαία συνάντηση των μελών της στον χώρο της στέγης το Σάββατο 13/2 και την Κυριακή 14/02 από τις 11.00 έως τις 15.00. Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε εδώ. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς στο έργο της ομάδας. Σχετικές πληροφορίες στο ανοιχτό κάλεσμα που θα βρείτε εδώ.

Και, όπως πάντα, το σταθερό πρόγραμμα της εβδομάδας!  

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
Κάθε Δευτέρα οι εθελοντές της Θετικής Φωνής βρίσκονται στη στέγη από τις 10.00 έως τις 16.00 στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού. Το Check Point Ath δίνει τη δυνατότητα εξέτασης  HIV δωρεάν και ανώνυμα, χωρίς ραντεβού. Η Θετική Φωνή είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος οροθετικών στον HIV. Δραστηριοποιείται από το 2009 και έχει βασικούς άξονες δράσης: • τη διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS. • την προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας. • την εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. • την ενημέρωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για τρόπους πρόληψης. • την έρευνα και την τεκμηρίωση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Θετική Φωνή δείτε εδώ.

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ
Κάθε Τρίτη η ομάδα Κλαμπ Γέλιου Κυψέλης θα βρίσκεται στη στέγη από τις 19.00 έως τις 20.00 και θα κάνει δωρεάν μαθήματα yoga γέλιου. Περισσότερες πληροφορίες για το Κλαμπ Γέλιου Κυψέλης μπορείτε να δείτε εδώ.  

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ
Κάθε Τετάρτη μέλη της ομάδας του συνΑθηνά βρίσκονται στη στέγη από τις 10.00 ως τις 16.00 για να παρέχουν πληροφόρηση σχετικά με την πλατφόρμα, τις ομάδες που συμμετέχουν, τις δράσεις της εβδομάδας, το πρόγραμμα της στέγης κλπ.

Κάθε Τετάρτη απόγευμα οι ομάδες της Emfasis, αποτελούμενες από κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, θα βρίσκονται στη στέγη από τις 17.00 έως τις 20.00 και θα παρέχουν στήριξη σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κοινωνικο-οικονομική κρίση. Η Emfasis Foundation, κατανοώντας τις δυσκολίες συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κοινωνικο – οικονομική κρίση και είτε διαβούν στο δρόμο είτε σε άσχημες συνθήκες στέγασης, χωρίς ιατρική περίθαλψη και εργασία, σχεδίασε προγράμματα ειδικά προσαρμοσμένα για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής: • «Emfasis στην Υγεία»: ενημέρωση σχετικά με τις κάρτες υγείας της Emfasis που προσφέρουν πακέτα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. • Ενημέρωση για Κοινωνικές Δομές της Αθήνας, όπως είναι τα Πολυϊατρεία, τα Κέντρα Ημέρας, τα Συσσίτια, οι Ξενώνες Φιλοξενίας και οι Δομές με Προγράμματα Απεξάρτησης • Ενημέρωση για δωρεάν εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, όπως σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια για παιδιά κλπ. • Συμβουλευτική σε νομικά και εργασιακά ζητήματα, καθώς και παροχή βοήθειας σε θέματα γραφειοκρατικών διαδικασιών (π.χ αιτήσεις για επιδόματα, επανέκδοση ταυτότητας κλπ.) • Κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα: παροχή ειδών όπως τρόφιμα, ρουχισμό (ένδυση, υπόδηση) είδη ατομικής υγιεινής, σχολικά, βρεφικά και παιδικά είδη, δημιουργικά παιχνίδια, κιτ επιβίωσης (υπνόσακους, υποστρώματα, σκούφο, γάντια και κασκολ) και είδη καθαρισμού Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Emfasis Foundation και τη δράση εδώ

Οι εθελοντές της ομάδας Η Γέφυρα, λόγω των αυξημένων αναγκών των ανθρώπων που διαβιούν στον δρόμο, θα βρίσκονται στον χώρο της στέγης κάθε Τετάρτη από τις 00.00 έως και τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, έτσι ώστε να υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος όπου και θα προσφέρονται ζεστό τσάι/καφές , σνακ και ρουχισμός. Τον χώρο θα στελεχώνουν 3 έως 5 άτομα (ψυχολόχος, κοιν. λειτουργός , κοινωνιολόγος και έμπειρoι street workers), έτσι ώστε να παρέχεται συνδυαστικά και ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που θα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να επιβιώσουν στους δρόμους λόγω των καιρικών συνθηκών. Η κύρια και βασική δράση της Γέφυρας είναι το social street work. Οι ομάδες της Γέφυρας στο δρόμο μπορεί να τύχει να «δουλέψουν» με ανθρώπους που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω περιστάσεις: ανήλικοι εργαζόμενοι, άστεγοι, χρήστες ή εξαρτημένοι από παράνομες ουσίες, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενοι/ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, άνθρωποι που είτε αναγκάζονται είτε επιλέγουν να περνούν την ημέρα τους στο δρόμο, άνθρωποι που μένουν στο δρόμο. Ακόμα η Γέφυρα πραγματοποιεί δράσεις για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, τέλος, διενεργεί κοινωνική έρευνα, συγγραφή, μετάφραση, επιμέλεια και έκδοση μελετών, εκθέσεων και βιβλίων για θέματα κοινωνικής οικονομίας.  

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ
Κάθε Πέμπτη η κινητή μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται στην πλατεία μπροστά από τη στέγη από τις 18.00 έως τις 21.00 παρέχοντας ενημέρωση για τη δράση της, κάνοντας συλλογή φαρμάκων για το πρόγραμμα «be χάπι» και παρέχοντας δωρεάν και ανώνυμα εξέταση για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και  C. Η PRAKIS είναι μία ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και στο νησί της Λέσβου και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, πυρήνες εθελοντών της βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Τα προγράμματα της PRAKSIS δεν θεωρούνται «ξεκίνημα από το μηδέν», καθώς είναι «η επόμενη μέρα» προγραμμάτων που λειτουργούν από το Νοέμβριο του 1996. Προγράμματα που με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν εδώ και 16 χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την PRAKSIS δείτε εδώ.  

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κάθε Παρασκευή το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Υγεία» θα βρίσκεται στη στέγη από τις 11.00 έως τις 13.00 στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού. Επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης θα παρέχουν ενημέρωση πάνω σε θέματα εξαρτήσεων. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Υγεία» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και λειτουργεί από το 1998. Βασικός του σκοπός είναι η υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων, ώστε τα άτομα να υιοθετήσουν θετικούς και λειτουργικούς τρόπους διαχείρισης των συναισθημάτων και γενικότερα των δυσκολιών στην ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κέντρο Αθηνά Υγεία δείτε εδώ.  

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
Οι εθελοντές της ομάδας Η Γέφυρα, λόγω των αυξημένων αναγκών των ανθρώπων που διαβιούν στον δρόμο, θα βρίσκονται στον χώρο της στέγης κάθε Σάββατο από τις 00.00 έως και τις 6.00 το πρωί της Κυριακής, έτσι ώστε να υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος όπου και θα προσφέρεται ζεστό τσάι/καφές , σνακ και ρουχισμός. Τον χώρο θα στελεχώνουν 3 έως 5 άτομα (ψυχολόχος, κοιν. λειτουργός , κοινωνιολόγος και έμπειρoι street workers) έτσι ώστε να υπάρχει συνδυαστικά και ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα που δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να επιβιώσουν στους δρόμους λόγω των καιρικών συνθηκών. Η κύρια και βασική δράση της Γέφυρας είναι το social street work. Οι ομάδες της Γέφυρας στο δρόμο μπορεί να τύχει να «δουλέψουν» με ανθρώπους που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω περιστάσεις: ανήλικοι εργαζόμενοι, άστεγοι, χρήστες ή εξαρτημένοι από παράνομες ουσίες, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενοι/ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, άνθρωποι που είτε αναγκάζονται είτε επιλέγουν να περνούν την ημέρα τους στο δρόμο, άνθρωποι που μένουν στο δρόμο. Ακόμα η Γέφυρα πραγματοποιεί δράσεις για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, τέλος, διενεργεί κοινωνική έρευνα, συγγραφή, μετάφραση, επιμέλεια και έκδοση μελετών, εκθέσεων και βιβλίων για θέματα κοινωνικής οικονομίας.  

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Κάθε Κυριακή από τις 16.00 έως τις 19.00 οι εθελοντές της νεοσύστατης ομάδας Η Γέφυρα στήνουν τη νέα Θεατρική Ομάδα Δρόμου (Street Theater Team).  Η κύρια και βασική δράση της Γέφυρας είναι το social street work. Οι ομάδες μας στο δρόμο μπορεί να τύχει να «δουλέψουν» με ανθρώπους που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω περιστάσεις: ανήλικοι εργαζόμενοι, άστεγοι, χρήστες ή εξαρτημένοι από παράνομες ουσίες, πρόσφυγες και μετανάστες, εκδιδόμενοι/ες, μειονότητες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, άνθρωποι που είτε αναγκάζονται είτε επιλέγουν να περνούν την ημέρα τους στο δρόμο, άνθρωποι που μένουν στο δρόμο. Ακόμα η Γέφυρα πραγματοποιεί δράσεις για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και τέλος διενεργεί κοινωνική έρευνα, συγγραφή, μετάφραση, επιμέλεια και έκδοση μελετών, εκθέσεων και βιβλίων για θέματα κοινωνικής οικονομίας. Με τη θεατρική ομάδα δρόμου (Street Theatre Team) θα δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους κοινωνικά αποκλεισμένους να ενσωματωθούν στην κοινωνία και να επικοινωνήσουν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με αυτό το τρόπο θα  δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά, παρουσιάζοντας με βιωματικό, αφηγηματικό και διαδραστικό τρόπο μια θεατρική παράσταση (σαφώς και θα υπάρξουν μαθήματα υποκριτικής και κινησιολογίας από έμπειρους θεατρολόγους), η οποία θα παρουσιαστεί και σε μικρά θέατρα/πολυχώρους της πόλης αλλά και στον δρόμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Γέφυρα δείτε εδώ.

Σας περιμένουμε όλους! Καλό μήνα και καλές δράσεις!

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο