«Briging Bold Ideas to Life»

«Briging Bold Ideas to Life»

O νέος απολογισμός του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies αναδεικνύει τις ιστορίες των πόλεων που διακρίθηκαν μέσα από τον διαγωνισμό Mayors Challenge. Ανάμεσά τους και το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων.

Οι ιστορίες των δέκα πόλεων που αναδείχτηκαν νικήτριες στον ετήσιο διαγωνισμό Mayors Challenge αποτελούν το περιεχόμενο του απoλογισμού «Bringing Bold Ideas Back To Life» που μόλις δημοσίευσε το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies.

Κάθε χρόνο πόλεις διαφορετικών ηπείρων καλούνται να υποβάλουν καινοτόμες ιδέες στην διαγωνιστική διαδικασία Mayors Challenge. Οι νικήτριες πόλεις ενισχύονται με χρηματικό έπαθλο για την υλοποίηση των project τους, ενώ σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησης παίρνουν μέρος σε εντατικές, συμμετοχικές εκπαιδευτικές διαδικασίες έτσι να προσεγγίσουν τους στόχους τους πιο αποτελεσματικά και στη συνέχεια να εξελιχθούν σε μηχανισμούς/ καλές πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν και από άλλες πόλεις.

Σήμερα δέκα πόλεις στην Αμερική και στην Ευρώπη βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης των καινοτόμων project τους, παρουσιάζοντας ήδη τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα. Σε αυτά εστιάζει η έκδοση «Bringing Bold Ideas Back To Life» μέσα από τα παραδείγματα της Βαρκελώνης, του Σικάγο, του Χιούστον, του Κέρκλις, της Φιλαδέλφια, του Πρόβιντενς, της Σάντα Μόνικα, της Στοκχόλμης, της Βαρσοβίας, και, ασφαλώς, της Αθήνας.

Το 2014 το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων διακρίθηκε στον διαγωνισμό Mayors Challenge για την πρωτοβουλία του να ενισχύσει τις δράσεις των ενεργών πολιτών, να καλλιεργήσει μια αμφίδρομη και συνεργατική σχέση ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών και στο δήμο Αθηναίων και να αναβαθμίσει με αυτό τον τρόπο την διοίκηση του Δήμου.

Διαβάστε τον απολογισμό «Bringing Bold Ideas Back To Life» εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο