συνΑθηνά |Ανοιχτές συναντήσεις κάθε Δευτέρα μεταξύ 15:00-19:00!

συνΑθηνά |Ανοιχτές συναντήσεις κάθε Δευτέρα μεταξύ 15:00-19:00!

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην καινούρια περίοδο υλοποίησης του συνΑθηνά.

Αγαπητοί φίλοι,

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην καινούρια περίοδο υλοποίησης του συνΑθηνά.  Χωρίς τη συμμετοχή όλων μας, το πείραμα δε γίνεται. Ξέρουμε ότι κάποιοι από εσάς συμμετείχαν ήδη στα πρώτα βήματα του συνΑθηνά, ενώ κάποιους άλλους σας προσκαλούμε για πρώτη φορά να γνωριστούμε και να επεκτείνουμε αυτή την προσπάθεια. Για να έχουμε μία κοινή, συνολική εικόνα της εξέλιξης του συνΑθηνά, οι βασικοί «σταθμοί» στην 18μηνη  πορεία του έως σήμερα είναι οι εξής:

Απρίλιος 2013 : Άτομα από ομάδες πολιτών αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μία διαφορετική δράση: να δημιουργηθεί για το δήμο Αθηναίων ένας μηχανισμός που να τον συνδέει με τους δημιουργικούς πολίτες της Αθήνας.
10 Ιουλίου 2013 : Η πλατφόρμα του συνΑθηνά  ανεβαίνει στο διαδίκτυο.
11 Οκτωβρίου 2013 : Η στέγη συνΑθηνά διατίθεται στις ομάδες πολιτών της Αθήνας .
Μάρτιος – Ιούλιος 2014 : Το συνΑθηνά υποβάλει υποψηφιότητα και προκρίνεται στον τελικό στάδιο του Διαγωνισμού «Πρόκληση στους Δημάρχους» (Mayors’ Challenge) που οργανώνει το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies .
Αρχές Σεπτεμβρίου 2014 : Ο Δήμαρχος Αθηναίων δημιουργεί την Αντιδημαρχία Κοινωνίας των Πολιτών, αναγνωρίζοντας τη σχέση του δήμου με τους δημιουργικούς πολίτες του σε μία από τις δέκα προτεραιότητες της πολιτικής του δήμου Αθηναίων.
17 Σεπτεμβρίου 2014 : Η πρόταση της Αθήνας και του συνΑθηνά βραβεύεται από το ίδρυμα Blοomberg Philanthropies με το ποσό του 1.000.000 ευρώ 1 Ιανουαρίου 2015 : Έναρξη της τριετούς υλοποίησης της βραβευμένης πρότασης για την επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου του συνΑθηνά.

Στην περίοδο που ξεκινά, σκοπός του συνΑθηνά  θα είναι η περαιτέρω ανάδειξη και  δικτύωση των κάθε είδους δράσεων των Αθηναίων που προσφέρουν στην ποιότητα ζωής στην πόλη. Απώτερος στόχος μας, η  αποτύπωση και τη συστηματοποίηση της τεχνογνωσίας και των κάθε είδους συμπερασμάτων που αναδύονται από την εφαρμογή καλών πρακτικών των δραστήριων ομάδων της πόλης. Θα επιχειρήσουμε τη μετατροπή της γνώσης αυτής σε εργαλεία για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών μηχανισμών. Έτσι, στο τέλος αυτής της τριετίας οραματιζόμαστε ένα δήμο πιο σύγχρονο, που θα λειτουργεί ως αξιόπιστος υποστηρικτής και ενισχυτής των καινοτόμων και αποτελεσματικών δράσεων για την πόλη, έχοντας ενσωματώσει νέες λύσεις που προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες.

Μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα του ΣυνΑθηνά  140 ομάδες της πόλης έχουν ανεβάσει 500 δράσεις ενώ φιλοξενήθηκαν σε αυτήν 4 ανοιχτά καλέσματα. Επιπλέον στη στέγη συνΑθηνά έχουν στεγαστεί 104 δράσεις από ομάδες και συλλογικότητες της Αθήνας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Το συνΑθηνά στεγάζεται στην Αντιδημαρχία Δημοτικής Αποκέντρωσης και Κοινωνίας των Πολιτών, στον  5ο όροφο του Δημαρχείου της Αθήνας (οδός Λιοσίων 22), σε ένα χώρο σχεδιασμένο ειδικά για συλλογική εργασία.   Από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 και κάθε Δευτέρα, μεταξύ 15.00 – 19:00,  η ομάδα του συνΑθηνά σας προσκαλεί σε ανοιχτή συνάντηση. Για την επίσκεψή σας δε χρειάζεται προηγούμενη συνεννόηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το να γνωρίζουμε την επικείμενη επίσκεψή σας θα μας επιτρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί .

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο