35 αμερικανικές πόλεις καινοτομούν και διακρίνονται στον διαγωνισμό Mayors Challenge

35 αμερικανικές πόλεις καινοτομούν και διακρίνονται στον διαγωνισμό Mayors Challenge

Διευρύνεται τo δίκτυο των πόλεων που υποστηρίζονται από τον οργανισμό Bloomberg Philanthropies για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.  

 

Διευρύνεται τo δίκτυο των πόλεων που υποστηρίζονται από τον οργανισμό Bloomberg Philanthropies για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.

Πώς μπορούν οι πολίτες να διευκολυνθούν ώστε να διαχειριστούν την κλιματική αλλαγή; Πώς μπορεί να σταματήσει και να αποφευχθεί το φαινόμενο της αστεγίας; Ποιες πειραματικές μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν για την επίτευξη πιο βιώσιμων συγκοινωνιακών συστημάτων; Πώς μπορεί να καταπολεμηθεί η ανισότητα; Πώς μπορεί να μειωθεί η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών;

35 αμερικανικές πόλεις ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ένα πείραμα για την επίλυση κάποιων από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της χώρας τους. Για τους επόμενους 6 μήνες, κάθε μία από αυτές τις πόλεις θα δοκιμάσει να εξειδικεύσει και να δοκιμάσει τις ιδέες της για την αντιμετώπιση πολλαπλών προβλημάτων: από την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών έως την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για τις 35 πόλεις που διακρίθηκαν, ανάμεσα σε 320 συνολικά συμμετοχές, στη διοργάνωση Mayors Challenge του οργανισμού Bloomberg Philanthropies.

Οι πόλεις αυτές θα λάβουν την υποστήριξη, με τη μορφή χρηματοδότησης 100.000 δολαρίων, ώστε να αναπτύξουν πρωτότυπα μοντέλα διοικητικής καινοτομίας με τον ίδιο τρόπο που οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα δημιουργούν πρωτότυπα μοντέλα των προϊόντων τους προτού αυτά γίνουν διαθέσιμα στην αγορά. Η δυνατότητα που δίνει η διοργάνωση MayorsChallenge στις αμερικανικές πόλεις να αναπτύξουν πρωτότυπα μοντέλα με την προοπτική αυτά να αναπαραχθούν από άλλες πόλεις, αποσκοπεί στην πολλαπλασιαστική αύξηση του θετικού αντίκτυπου που θα έχουν στο μέλλον οι προταθείσες λύσεις.

Στην τελική φάση του Mayors Challenge, όπως συνέβη και με τις αντίστοιχες προηγούμενες διοργανώσεις σε Η.Π.Α., Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Καραΐβική, θα προκριθούν μία πόλη η οποία θα λάβει χρηματοδότηση 5.000.000 δολαρίων και ακόμη τέσσερις πόλεις οι οποίες θα λάβουν χρηματοδότηση 1.000.000 δολάριων έκαστη.

Μπορείτε να διαβάσετε μια περιγραφή των 35 ιδεών που προκρίθηκαν εδώ.

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο