«Φτιάχνουμε μια Αθήνα καθαρή!»

«Φτιάχνουμε μια Αθήνα καθαρή!»

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, καθώς τώρα κορυφώνεται μια νέα συντονισμένη προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Εσείς τα είδατε;

Είναι νέα, ωραία και κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας! Με σύνθημα «Φροντίζουμε για μια Αθήνα καθαρή», περισσότερα από 40 καινούργια απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε ο δήμος Αθηναίων πριν λίγο καιρό, έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή μάχη για την καθαριότητα την πόλης.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Περισσότεροι από 4.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων συμπληρώνουν τον τελευταίο χρόνο το υπάρχον δίκτυο σε ολόκληρη την Αθήνα και αντικαθιστούν τους φθαρμένους κάδους όπου χρειάζεται.

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, καθώς τώρα κορυφώνεται μια νέα συντονισμένη προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Περισσότεροι από 4.500 νέοι κάδοι αντικαθιστούν φθαρμένους κάδους και συμπληρώνουν το υφιστάμενο δίκτυο όπου χρειάζεται.

Περισσότερα από 40 νέα οχήματα βγαίνουν στους δρόμους, αυξάνουν τα καθημερινά δρομολόγια αποκομιδής και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτωνπου υποδέχεται καθημερινά, από τον Ιούνιο του 2017, έως 140 τόνους απορριμμάτων, απελευθερώνει οχήματα και προσωπικό, καθιστώντας δυνατή την αποκομιδή απορριμμάτων έως και 3 φορές την ημέρα στις επιβαρυμένες περιοχές.

17 βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, που έχουν ήδη εγκατασταθεί στις γειτονιές της Αθήνας, αντικαθιστούν 500 συμβατικούς κάδους, εξασφαλίζοντας περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο, ελεύθερα πεζοδρόμια, πιο καθαρές και περιποιημένες γειτονιές.

Ενίσχυση της ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση νέων μπλε κάδων, που διευκολύνουν την προσπάθεια κατοίκων και υπηρεσιών για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Εντατικοποίηση των δράσεων καθαρισμού της μουτζούρας από τις προσόψεις των κτηρίων, μέσω μιας πολύπλευρης συνεργασίας με ιδρύματα, επιχειρήσεις, ομάδες πολιτών και, βέβαια, τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Σημαντική είναι εδώ η συμβολή του συνΑθηνά μέσα από την διαχείριση της δωρεάς της εταιρείας
Karcher η οποία έχει δωρίσει στον δήμο Αθηναίων 25 kits ειδικού εξοπλισμού για τους πολίτες που θέλουν να πραγματοποιήσουν δράσεις καθαρισμού στις γειτονιές τους καθώς και μέσα από την συγκρότηση ενός δικτύου για την διατήρηση της καθαριότητας στις προσόψεις των κτηρίων της οδού Πανεπιστημίου.

Με τις νέες παρεμβάσεις, ο δήμος Αθηναίων έχεικαταφέρει να ανανεώσει, μέσα σε ένα έτος, τους κάδους και τα οχήματα καθαριότητας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%!

Δεν ανανεώνει, όμως, μόνο τον εξοπλισμό και τις υποδομές. Ανανεώνει και τον τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες, μέσα από το http://athinakathari.cityofathens.gr.

Μια σύγχρονη πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα καθαριότητας, η οποία υλοποιήθηκε με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,μας δίνει πληροφορίες από το αν το κουτί της πίτσας ανακυκλώνεται μέχρι το πού μπορούμε να βρούμε έναν από τους 17 βυθιζόμενουςκάδους απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί στις  γειτονιές της πόλης.

Όλοι μαζί, πολίτες και δήμος, καταφέραμε να κρατήσουμε την Αθήνα όρθια, σε συνθήκες δύσκολες και πρωτοφανείς.Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα καθαρότερη.

Ο δήμος Αθηναίων, με το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας, ολοκληρώνει κάθε μέρα 180 προγράμματα αποκομιδής, από 11.5000 σημεία σε όλη την πόλη, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 660.000 κατοίκους και υποδέχεται πλέον σχεδόν 5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Η δική μας συμβολή, είναι εξίσου σημαντική. Θυμόμαστε να:

  •         Δένουμε πάντα τις σακούλες των απορριμμάτων, εκτός αν είναι ανακυκλώσιμα
  •         Πετάμε τις σακούλες μέσα στον κάδο
  •         Αφήνουμε τους κάδους στη θέση τους
  •         Ανακυκλώνουμε σωστά
  •         Καλούμε το 1595 για την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων
  •         Μαζεύουμε τα απορρίμματα των κατοικιδίων μας από δρόμους και πεζοδρόμια
  • Αλλάζουμε όλοι μαζί νοοτροπία, αντίληψη και στάση απέναντι στον δημόσιο χώρο, την καθαριότητα, την εικόνα της Αθήνας. 

«Φτιάχνουμε όλοι μαζί μια Αθήνα καθαρή»!

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο