Το The Athens We Need ξεκινά στον Κεραμεικό

Το The Athens We Need ξεκινά στον Κεραμεικό

Από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου ο Κεραμεικός μετασχηματίζεται σε χώρο διαλόγου και συν-σχεδίασης μεταξύ κατοίκων, οργανισμών, επιχειρήσεων, δημοτικών και άλλων φορέων της περιοχής.

Από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου ο Κεραμεικός μετασχηματίζεται σε χώρο διαλόγου και συν-σχεδίασης μεταξύ κατοίκων, οργανισμών, επιχειρήσεων, δημοτικών και άλλων φορέων της περιοχής.

Η Οργάνωση Γη ως μέλος του World Urban Campaign, μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επιτευχθούν πράσινες, παραγωγικές, ασφαλείς, υγιείς, χωρίς αποκλεισμούς και καλά σχεδιασμένες πόλεις, διοργανώνει για 1η φορά το “The Athens We Need” σε συνεργασία με την Design 4 Future, στο πλαίσιο εφαρμογής των Παγκοσμίων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα αστικά κέντρα.

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων στην περιοχή του Κεραμεικού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός χώρου διαλόγου και συν-σχεδίασης μεταξύ κατοίκων, οργανισμών, επιχειρήσεων, δημοτικών και λοιπών φορέων της περιοχής, για την ανάπτυξη μίας Νέας Αστικής Ατζέντας. Στη διάρκεια των Urban Sessions πραγματοποιούνται συζητήσεις με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και δημοτικούς φορείς, θέματα που άπτονται της βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων μέσω κοινοτικών δράσεων. Τα Sessions καταλήγουν στο Urban Lab, ένα εργαστήριο συνεργατικής σχεδίασης για την ανάπτυξη βιώσιμων κοινοτικών παρεμβάσεων στις πόλεις.

Με αφετηρία του event το Γη Κ44, η δράση επεκτείνεται σε ολόκληρη τη γειτονιά του Κεραμεικού. Τα Urban Activities περιλαμβάνουν συλλογικές δραστηριότητες, εργαστήρια, ομιλίες, αλλά και πρακτικές λύσεις όπως το να φυτέψουμε λαχανικά στην ταράτσα μίας πολυκατοικίας ή στην αυλή ενός σχολείου μέχρι βιωματικούς περιπάτους για να γνωρίσουμε την ιστορία του Κεραμεικού και βόλτα με ποδήλατα.

Τμήμα του προγράμματος του The Athens We Need πραγματοποιείται στο Σεράφειο όπου και θα φιλοξενηθούν οι κεντρικές ομιλίες. Προγράμματα και πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων όπως τα Ανοιχτά Σχολεία, το Athens Trigono, το Resilient Athens και το συνΑθηνά συμμετέχουν και συντονίζουν θεματικά πάνελ με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων μέσω κοινοτικών δράσεων.

Το Σάββατο 26/11 στη 1 π.μ. στο πλαίσιο του urban session «Οι γειτονιές του μέλλοντος» το συνΑθηνά συναντά τους εκπροσώπους των Athens Trigono, SolidarityNow, Impact Hub Athens και Οργάνωση Γη – Organization Earth. Ενημερωνόμαστε για το πώς μετασχηματίζονται οι γειτονιές της πόλης μέσα από τις πρωτοβουλίες τους. Αναζητάμε διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους και εξερευνούμε πως μπορούν να αποτελέσουν κομμάτια ενός ευρύτερου οράματος για το μέλλον της Αθήνας.

Το πλήρες πρόγραμμα του The Athens We Need εδώ

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο