Το Reactivate Athens LAB συναντά τις ομάδες του ΣυνΑθηνά!

Το Reactivate Athens LAB συναντά τις ομάδες του ΣυνΑθηνά!

Η ομάδα του Reactivate Athens LAB προσκαλεί τις δημιουργικές ομάδες του ΣυνΑθηνά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00-14:00 στο εργαστήρι του Reactivate Athens LAB για να διαμορφώσουν μαζί νέες ιδέες για το κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα του Reactivate Athens LAB προσκαλεί τις δημιουργικές ομάδες του ΣυνΑθηνά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00-14:00 στο εργαστήρι του Reactivate Athens LAB για να διαμορφώσουν μαζί νέες ιδέες για το κέντρο της Αθήνας. Στόχος της συνάντησης είναι η γνωριμία των δημιουργικών ομάδων της πόλης με τη ομάδα του Reactivate Athens LAB και η διερεύνηση δυνατοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας στη διαμόρφωση νέων ιδεών που θα βασίζονται στην εμπειρία, τη γνώση και τη δράση των ομάδων στην πόλη της Αθήνας. Κάθε ομάδα μέσα σε 10 λεπτά και με βάση 10 ερωτήσεις θα προσπαθήσει να παρουσιάσειτη δράση της, τους μελλοντικούς της στόχους καθώς και μία νέα ιδέα για το κέντρο της Αθήνας για να συμπεριληφθεί στις 101 ιδέες του Reactivate Athens.
Αναλυτικό Πρόγραμμα συνάντησης
12:00 – 12:10 Καλωσόρισμα από την ομάδα του Reactivate Athens LAB και σύντομη παρουσίαση του προγράμματος του Reactivate Athens / 101 Ideas.
12:10 – 12:20 Καλωσόρισμα από την ομάδα του ΣυνΑθηνά Παρουσίαση των ομάδων που συμμετέχουν (10 ερωτήσεις σε 10 λεπτά)
12:20-12:30 PRAKSIS
12:30-12:40 Σχεδία
12:40-12:50 Ομάδα Άστυ
12:50-13:00 Alternative Tour of Athens (ATA)
13:00 – 13:10 Aνταλλακτική Βιβλιοθήκη
13:10 – 13:20 Imagine the City
13:20 – 14:00 Συζήτηση των ομάδων μεταξύ τους αλλά και με το κοινό πάνω στις δράσεις και ιδέες που παρουσιάστηκαν. Μετά την παρουσίαση κάθε ομάδας, της ομάδας του ΣυνΑθηνά και του Reactivate Athens LAB θα γίνει συζήτηση πάνω στις προτάσεις που θα έχουν παρουσιαστεί.

Το Reactivate Athens /101 Ideas είναι ένα πρόγραμμα έρευνας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Στόχος της πρωτοβουλίας του Reactivate Athens / 101 Ideas είναι να αναγνωρίσει και να χρησιμοποιήσει τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της υπάρχουσας πόλης, αναπτύσσοντας ένα νέο στρατηγικό όραμα. Θα διατυπωθούν πρακτικές προτάσεις που θα αποτελέσουν τα εργαλεία μιας μεγάλης εργαλείοθηκης, με τα οποία θα αντιμετωπίζονται τα ποικίλα ζητήματα του κέντρου: χωρικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Το Reactivate Athens / 101 Ideas συνδέει μία διεπιστημονική ομάδα ερευνητών, μελετητών και εξειδικευμένων επιστημόνων υπό τη διεύθυνση των Alfredo Brillembourg και Hubert Klumpner, Καθηγητών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου ETH της Ζυρίχης και διευθυντών του Urban -Think Tank (U-TT) με μια τοπική ομάδα ειδικών και επαγγελματιών που ασχολείται με σημαντικά θέματα της Αθήνας. Στη διάρκεια του προγράμματος συμμετέχουν επίσης ερευνητικές ομάδες, ιδρύματα και μη κυβερνητικοί οργανισμοί που ήδη δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Το εργαστήρι Reactivate Athens -101 Ideas αποτελεί την έδρα του προγράμματος και επίκεντρο δράσεων και συλλογής ιδεών από τους κατοίκους και τους χρήστες του κέντρου και ιδιαίτερα απο εκείνους που δεν έχουν συνήθως την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους. Το εργαστήριστεγάζεται σε χώρο επί της οδού Αθήνας 67 και Λυκούργου στην Ομόνοια και έχει παραχωρηθεί από τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Η ερευνητική ομάδα του Reactivate Athens έρχεται σε επαφή με πολίτες, φορείς, ομάδες και κοινότητες της πόλης με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας στη διαμόρφωση νέων ιδεών που θα βασίζονται στην εμπειρία, τη γνώση και τη δράση τους στην πόλη. Η μελέτη έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και χρηματοδοτείται απο το Ίδρυμα Ωνάση.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο