«Το τραγούδι μας σχηματίζει τον κόσμο»: εργαστήριο ποίησης και τραγουδιού στη στέγη του συνΑθηνά.

«Το τραγούδι μας σχηματίζει τον κόσμο»: εργαστήριο ποίησης και τραγουδιού στη στέγη του συνΑθηνά.

Νέος σταθμός του ανταλλακτικού σχολείου Trade School Athens, η στέγη του συνΑθηνά, το Σάββατο 3/12, στις 5 μ.μ.

Το Τrade School Athens είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Είναι ανοικτό σε όλους και ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος. Καθώς δεν διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις, τα μαθήματα του Trade School Athens πραγματοποιούνται σε διαφορετικό χώρο κάθε φορά. Έτσι πρόκειται για ένα κινητό σχολείο στην πόλη.

Για την προσεχή του δράση, το Σάββατο 3/12 στις 5 μ.μ., το Trade School Athens επισκέπτεται τη στέγη το συνΑθηνά, στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς, όπου και θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο / διάλεξη με τίτλο «Το τραγούδι μας σχηματίζει τον κόσμο». Με οδηγό τα αγαπημένα τραγούδια των συμμετεχόντων αλλά και μια σειρά από κείμενα αρχαία και νεώτερα, ποιητικά και επιστημονικά, η συντονίστρια του εργαστηρίου Γιούλη Αίγλη Κουγιά εξερευνά το πώς ο υλικός κόσμος παίρνει τη μορφή του μέσω του λόγου και της μουσικής.

Όπως και για κάθε μάθημα του Trade School Athens, η συμμετοχή του κοινού δεν προϋποθέτει χρήματα, αλλά ανταλλαγή με υλικά. Για να συμμετάσχετε λοιπόν στο συγκεκριμένο εργαστήριο, μπορείτε να προσφέρετε κάτι από τα ακόλουθα:

μαύρη σοκολάτα
μεταξωτά μαντηλάκια
μεταχειρισμένα βιβλια του Γ.Γραμματικάκη
μεταχειρισμένα παιδικά βιβλία
φακελάκια τσαγιού

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Trade School Athens εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο