Συγκέντρωση υπογραφών για μια Eυρωπαϊκή Hμέρα Mνήμης και Yποδοχής.

Συγκέντρωση υπογραφών για μια Eυρωπαϊκή Hμέρα Mνήμης και Yποδοχής.

Την καθιέρωση της 3ης Οκτωβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης και Υποδοχής προωθεί η εκστρατεία ΝΟ MORE BRICKS IN THE WALL του ευρωπαϊκού έργου Snapshots From the Borders προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Την καθιέρωση της 3ης Οκτωβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης και Υποδοχής προωθεί η εκστρατεία ΝΟ MORE BRICKS IN THE WALL του ευρωπαϊκού έργου Snapshots From the Borders προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Την καθιέρωση της 3ης Οκτωβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης και Υποδοχής προωθεί η εκστρατεία ΝΟ MORE BRICKS IN THE WALL του ευρωπαϊκού έργου Snapshots From the Borders προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι η οι ανθρωπιστικές αξίες και η αλληλεγγύη θα βρίσκονται τον πυρήνα της χάραξης πολιτικής γύρω από θέματα προσφύγων και ότι θα προωθηθεί η ισότιμη ανάληψη της ευθύνης της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η 3η Οκτωβρίου αποτελεί μια συμβολική ημερομηνία καθώς το 2013, 368 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα. Το 2016, το ιταλικό κράτος καθιέρωσε δια νόμου την 3η Οκτωβρίου ως Ημέρα Μνήμης και Υποδοχής, η οποία θα τιμάται κάθε χρόνο στη μνήμη των θυμάτων της μετανάστευσης, με στόχο να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Όμως η μνήμη, η ευαισθητοποίηση και η ανάληψη των ευθυνών γύρω από τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες είναι μια υπόθεση που οφείλει να απασχολεί την Ευρώπη συνολικά. Και από αυτή τη σκοπιά, η 3η Οκτωβρίου μπορεί να αποτελέσει μια μέρα στην οποία η Ευρώπη θα μπορεί να μαθαίνει από το παρελθόν της, να διορθώνει το παρόν και να οραματίζεται ένα μέλλον αλληλεγγύης και σεβασμού προς όλες τις ανθρώπινες ζωές.

Για να διαβάσετε περισσότερα και να υπογράψετε την καμπάνια, πιέστε εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο