Στιγμιότυπα από τη δράση καθαρισμού του λόφου Φινόπουλου

Στιγμιότυπα από τη δράση καθαρισμού του λόφου Φινόπουλου

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων του Πεδίου του Άρεως, ο Σύλλογος Πεδίου του Άρεως «Αθηνά» και η Κίνηση Γονέων Πεδίου του Άρεως ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την δράση καθαρισμού στην είσοδο του λόφου Φινόπουλου στο Πεδίο του Άρεως. Το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων ανταποκρίθηκε στο ενδιαφέρον τους και η εταιρεία Kärcher υποστήριξε τη δράση.

Με στόχο να ομορφύνει ο χώρος της εισόδου του λόφου Φινόπουλου στο Πεδίο του Άρεως, ομάδες κατοίκων που διαμένουν στις γειτονικές απευθύνθηκαν στο συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων για τον συντονισμό μιας δράσης καθαρισμού με την υποστήριξη της εταιρείας Kärcher. Στη δράση της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι της γειτονιάς καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας Kärcher, αφαιρέθηκαν tags και μουντζούρες από την είσοδο του λόφου καθώς και από τις προσόψεις των τριγύρω πολυκατοικιών. Επιπλέον εφαρμόστηκε ειδικό προστατευτικό υλικό στις επιφάνειες έτσι ώστε ο καθαρισμός να γίνεται εύκολα σε περίπτωση παρόμοιων φθορών στο μέλλον. Στη δράση συμμετείχαν και οι μαθητές του γειτονικού 28ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας.

pedion areos katharismos708

Για τα παιδιά του σχολείου που συμμετείχαν στη δράση, αυτή ήταν μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις αξίες του εθελοντισμού και να εμπεδώσουν βαθύτερα τη σημασία της φροντίδας για τους κοινόχρηστους χώρους.

pedion areos katharismos710

O ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στη δράση παρέμεινε στη διάθεση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων του Πεδίου του Άρεως, του Σύλλογος Πεδίου του Άρεως «Αθηνά» και της Κίνησης Γονέων Πεδίου του Άρεως για να μπορεί να καθαρίζεται ο χώρος και στο μέλλον.

pedion areos katharismos7089jpg

Συμμετέχοντας στη συντονισμένη προσπάθεια του δήμου Αθηναίων για την καθαριότητα της πόλης, το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνει δράσεις φέρνοντας κοντά τοπικούς φορείς κι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμβάλουν στον καθαρισμό και στη διατήρηση της καθαριότητας στις γειτονιές της πόλης. Για τις δράσεις αυτές, το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων συντονίζει την αξιοποίηση της προσφοράς της εταιρείας Kärcher η οποία, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, δώρισε στον δήμο Αθηναίων ισάριθμα πακέτα μηχανημάτων και υλικών με τα οποία ομαδες και συλλογικότητες μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της γειτονιάς τους καθαρής.

Μαθαίνουμε για την καθαριότητα της πόλης μας με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Αθήνα Καθαρή.

(φωτογραφίες: Πρωτοβουλία Κατοίκων του Πεδίου του Άρεως)

 

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο