Πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνΑθηνά στο δημαρχείο

Πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνΑθηνά στο δημαρχείο

Με δυναμική παρουσία των ενεργών ομάδων πολιτών της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του συνΑθηνά στο δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Αθηναίων.

Με αφορμή την παρουσία και τα τρία χρόνια δράσης του συνΑθηνά, ο δήμος Αθηναίων υποδέχτηκε στην αίθουσα τελετών του δημαρχιακού μεγάρου της πλατείας Κοτζιά ομάδες ενεργών πολιτών της Αθήνας, εκπροσώπους από ιδρύματα, εταιρείες και οργανισμούς της πόλης, καθώς και δημοσιογράφους, χθες Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του συνΑθηνά, ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν, ενώ ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση γύρω από το συνΑθηνά, τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, την άνοδο των δράσεων από τις ομάδες της πόλης και τη νέα κουλτούρα της κοινωνικής καινοτομίας που αναπτύσσεται παγκοσμίως.

«Όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το συνΑθηνά ένα πράγμα είχαμε στο μυαλό μας: να φέρουμε σε επαφή τους ενεργούς πολίτες με τις δημοτικές υπηρεσίες και με υποστηρικτές και να δουλέψουν από κοινού προς όφελος της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πόσο σημαντικό είναι για τον δήμο Αθηναίων να ενσωματώνει στην πολιτική του τη δυναμική των δημιουργικών ομάδων της πόλης. «Από τις προτεραιότητες που θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες και αξιοποιώντας τους νέους τρόπους επίλυσης προβλημάτων, επιδιώκουμε να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες του δήμου προς τον πολίτη» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η αντιδήμαρχος της Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας Αμαλία Ζέπου αναφέρθηκε στα σημεία – σταθμούς της πορείας του συνΑθηνά, ενώ ανέλυσε τα οφέλη που προσφέρει η νέα ψηφιακή πλατφόρμα σε όλους όσοι την χρησιμοποιούν: ομάδες ενεργών πολιτών, υπηρεσίες του δήμου και υποστηρικτές. Ταυτόχρονα, τόνισε την πολυθεματικότητα της πλατφόρμας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι δράσεις των πολιτών υποδεικνύουν νέες λύσεις για την πόλη και την διοίκησή της. «Οι δράσεις αυτές, οι οποίες ταξινομούνται ανά θεματική κατηγορία όπως αλληλεγγύη, εκπαίδευση, πολιτισμός, υγεία, δημόσιος χώρος, περιβάλλον, παιδί, τουρισμός, οικονομία τεχνολογία, ανήκουν σε ομάδες της πόλης, πολλές από τις οποίες υλοποιούν καινοτόμες λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα», σημείωσε η κυρία Ζέπου.

Στη συνέχεια έξι ομάδες πολιτών που συμμετέχουν στο συνΑθηνά (UrbanDig Project, Ithaca Laundry, Generation 2.0, Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, Blood-e και WWF Hellas) παρουσίασαν τις δράσεις τους και αναφέρθηκαν στο πώς η διασύνδεσή τους με το δήμο Αθηναίων, μέσω του συνΑθηνά, έχει διευκολύνει και ενισχύσει το έργο τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός των ενεργών πολιτών που δημοσιεύουν τη δράση τους στην ψηφιακή πλατφόρμα του συνΑθηνά, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των φορέων και των εταιρειών που μπορούν να υποστηρίξουν το έργο των ομάδων πολιτών της Αθήνας.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο