Πρόσκληση ψηφιακού πολιτισμού

Πρόσκληση ψηφιακού πολιτισμού

To Yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει ειδική πρόσκληση για την ανάπτυξη πολιτιστικού υλικού το οποίο θα είναι προσβάσιμο διαδικτυακά.

To Yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει ειδική πρόσκληση για την ανάπτυξη πολιτιστικού υλικού το οποίο θα είναι προσβάσιμο διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων παραγωγής πολιτισμού και πρόσβασης στον πολιτισμό με την βοήθεια της τεχνολογίας, τo Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει ειδική πρόσκληση για την ανάπτυξη πολιτιστικού υλικού το οποίο θα είναι προσβάσιμο διαδικτυακά, με ή χωρίς χρέωση.

Η πρόσκληση στόχο έχει την υποστήριξη έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση υψηλής ποιότητας σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού. Ο ψηφιακός πολιτισμός περιλαμβάνει πολιτιστικές και καλλιτεχνικές παραγωγές ή εκφράσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή τεχνολογία, τα νέα μέσα, και τομείς της δημιουργικής οικονομίας (design, gaming κ.ο.κ.).

Στρατηγικοί στόχοι της πρόσκλησης είναι
– Η ανάπτυξη πρωτότυπου πολιτιστικού υλικού, προσβάσιμου διαδικτυακά από το κοινό, με ή χωρίς χρέωση.
– Η μετατροπή σε ψηφιακή μορφή υφιστάμενου ιδιόκτητου πολιτιστικού υλικού έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει διαδικτυακή πρόσβαση σε αυτό, με ή χωρίς χρέωση.
– Η περαιτέρω ανάπτυξη υφιστάμενων ψηφιακών πολιτιστικών δομών καθώς και δομών που επιτρέπουν την συνδημιουργία ψηφιακών πολιτιστικών δράσεων
– Η ανάπτυξη παιδαγωγικού υλικού πολιτιστικού περιεχομένου, προσβάσιμου διαδικτυακά, με ή χωρίς χρέωση.
– Η ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής οικονομίας και της εξεύρεσης καινοτόμων μέσων πολιτιστικής έκφρασης οι οποίες δεν περιορίζονται χωρικά.
– Η ανάπτυξη ψηφιακού πολιτιστικού υλικού που είναι εξίσου προσβάσιμο και από ΑμεΑ

Δείτε την πλήρη πρόσκληση, τους όρους και τις προϋποθέσεις εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο