Πρόγραμμα «Νύχτα-Μέρα»

Πρόγραμμα «Νύχτα-Μέρα»

Το δίκτυο του Δήμου Αθηναίων με Ομάδες Πολιτών «ΣυνΑθηνά»  μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του προγράμματος «Νύχτα – Μέρα», ανακοινώνει την επέκταση του και σε άλλα κτίρια της οδού Αθηνάς.Το πρόγραμμα συνεχίζεται εκατέρωθεν της αγοράς και δίνει χρώμα και φως και σε άλλα καταστήματα. Οι νυχτερινοί περιπατητές  της οδού Αθηνάς, θα είναι ακούσιοι θεατές μιας μόνιμης ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας, η οποία κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την περιπλάνηση στον αθηναϊκό εμπορικό δρόμο. Οι φωτογραφίες θα εκτυπωθούν στις αντίστοιχες διαστάσεις και θα επικολληθούν στα ρολά των καταστημάτων. Οι εκτυπώσεις είναι εμποτισμένες με ειδική αντι-γκράφιτι μεμβράνη για αποφυγή επεμβάσεων με χρώματα και για εύκολο καθαρισμό.

Η επιλογή των συμμετεχόντων φωτογράφων έγινε ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση του Δικτύου του Δήμου Αθηναίων με Ομάδες Πολιτών “ΣυνΑθηνά” (www.synathina.gr)  και από την κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από την Αμαλία Ζέπου (Υπεύθυνη Δικτύωσης Δήμου Αθηναίων με Ομάδες Πολιτών) και τους φωτογράφους Παύλο Φυσάκη και Καμίλο Νόλλα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο «θέμα» και οι φωτογράφοι αφέθηκαν να φωτογραφήσουν ελεύθερα «πάνω-κάτω και μέσα-έξω» την οδό Αθηνάς. Άλλοι έκαναν πορτρέτα, άλλοι απεικόνισαν τη ζωή της αγοράς, άλλος φωτογράφησε από την ταράτσα της Δημοτικής Αγοράς και άλλος έκανε πανοραμικές λήψεις . Στόχος του προγράμματος η αποτύπωση της ατμόσφαιρας του πιο πολυφωτογραφημένου δρόμου της Αθήνας χωρίς εξωραϊστικές επεμβάσεις. Το αληθινό πρόσωπο της σύγχρονης Αθήνας με τα αρνητικά και τα θετικά της στοιχεία.

Συμμετέχοντες φωτογράφοι

Γεωργία Πονηράκου
Γιουξέλ Πετσενίκ
Νίκος Βοζαΐτης
Κατερίνα Σαράντη
Αλέξανδρος Χριστοφίνης
Σοφία Λεκκού
Λίλα Ζότου
Σμαράγδα Νιτσοπούλου
Αθηνά Καρόκη
Μαριάνα Μπίστη
Γιώργος Γαβριλάκης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Καμίλο Νόλλας

Σοφία Λεκκού |

Δήμος Αθηναίων © 2013 *Σε περίπτωση χρήσης των φωτογραφιών απαραίτητη η αναφορά στο ονοματεπώνυμο του φωτογράφου με τη μορφή κρέντιτ: Ονοματεπώνυμο Φωτογράφου | Δήμος Αθηναίων © 2013

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο