Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων Φεβρουαρίου στο Social Dynamo

Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων Φεβρουαρίου στο Social Dynamo

Πέντε δωρεάν σεμινάρια/ συνεδρίες προσφέρει αυτό το μήνα το Social Dynamo σε φορείς της κοινωνίας πολιτών και σε άτυπες ομάδες.

Πέντε σεμινάρια/ συνεδρίες προσφέρει αυτό το μήνα το Social Dynamo σε φορείς της κοινωνίας πολιτών και σε άτυπες ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι τις δράσεις αυτές του επιμορφωτικού προγράμματος του Social Dynamo μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε φορέας της κοινωνίας πολιτών ή και άτυπη ομάδα πολιτών, εφόσον δηλώσει συμμετοχή και υπάρχουν οι διαθέσιμες θέσεις.

Για τον μήνα Φεβρουάριο, το επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη θεματική της βιωσιμότητας. Τα πρόγραμμα συνοπτικά:

  • Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, 16.00-18.00, παρουσίαση του θεσμού των βραβείων BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS και της διαδικασίας για τον φετινό κύκλο βραβείων, κα Χρυσούλα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος QualityNetFoundation, κα Αργυρώ Γιαλαμπρίνου, CR Manager, κα Βάσια Λογοθέτη, Senior Account Executive: παράλληλα με την παρουσίαση του Θεσμού, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τους 17 Παγκόσμιους Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης, τις πτυχές και τη σημασία της βιωσιμότητας για τις πρωτοβουλίες ΜΚΟ, και θα γνωρίσουν επιτυχημένες πρακτικές βιωσιμότητας ΜΚΟ από προηγούμενους κύκλους του Θεσμού.

  • Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, 16.00-19.00, σεμινάριο «Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών σημαίνει και χρηματοδότηση από τους ίδιους τους πολίτες», Γεράσιμος Κουβαράς – Γενικός Διευθυντής της ActionAid: κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα καλυφθούν θεματικές που αφορούν γενικές αρχές εξεύρεσης πόρων, τρόπουςχρηματοδότησης από το ευρύ κοινό, μεθόδουςκαι εργαλεία προσέλκυσης τακτικών οικονομικών υποστηρικτών, στρατηγικές συγκράτησης και ανάπτυξης μελών και τακτικών υποστηρικτών, εύρεση απαιτούμενωνπόρων(ανθρώπινων και μη) για την ανάπτυξη προγράμματος τακτικών υποστηρικτών

  • Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, 15.00-18.00, εργαστήριο «Συγγραφή προτάσεων χρηματοδότησης», Φαίη Ορφανού, συνιδρύτρια της κοινωνικής επιχείρησης«ΑΕΛΙΑ»: οι συμμετέχοντες θα μάθουν τα βασικά στοιχεία μίας επιτυχημένης πρότασης χρηματοδότησης αλλά και τα μυστικά της γλώσσας των αιτήσεων χρηματοδότησης.
  • Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, 17.00-19.00, συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα (40λεπτα ραντεβού), δικηγορικό γραφείο  Vounatsos Attorneys: οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού με συνεργάτες μας ώστε να εκθέσουν ερωτήματα νομικής φύσης που αφορούν την οργάνωση/ομάδα τους. Τα ερωτήματα και το υποστηρικτικό τους υλικό αποστέλλονται με το αίτημα για κλείσιμο ραντεβού.

  • Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, 12.00 – 14.00, συνεδρίες συμβουλευτικής σε θέματα αιτήσεων χρηματοδότησης προς ιδρύματα (40λεπτα ραντεβού), DrJenniferClarke, Μαρία Τσενέ, στελέχη Ιδρύματος Μποδοσάκη:  οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν συμβουλές πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις χρηματοδότησης που έχουν ήδη ετοιμάσει. Τα κείμενα των προτάσεων και τα σχετικά ερωτήματα αποστέλλονται με το αίτημα για κλείσιμο ραντεβού.

Πώς θα συμμετάσχετε: Για να κλείσετε το ραντεβού σας, μπορείτε να στείλετε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναφέροντας την οργάνωση/ομάδα πολιτών που εκπροσωπείτε, την ιδιότητά σας σε αυτήν, τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τα συγκεκριμένα ζητήματα που έχετε προς συζήτηση. Οι συνεδρίες παρέχονται δωρεάν στο πλαίσιο υπηρεσιών επιμόρφωσης και επαγγελματικής υποστήριξης που προσφέρει το Social Dynamo σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών.

Σύντομα το SocialDynamoμετακομίζει στο Σεφάφειο Συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη– Μετρό Κεραμεικός) όπου θα συστεγαστεί μαζί με το συνΑθηνά καθώς και με άλλες καινοτόμες δράσεις του δήμου Αθηναίων. Το SocialDynamoθα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του στον παρών χώρο (Καρνεάδου 25, Μετρό Ευαγγελισμός) έως τη Παρασκευή 23/02/2018 και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ξανά στο νέο χώρο του Σεραφείου τη Δευτέρα 05/03/2018. Την εβδομάδα 26/02/2018 έως 02/03/2018, το SocialDynamoθα παραμείνει κλειστό λόγω μετακόμισης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.socialdynamo.gr

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο