Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων Μαΐου στο Social Dynamo

Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων Μαΐου στο Social Dynamo

Για τον Μάιο, το πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων του Social Dynamo δίνει έμφαση στο θεματικό capacity building μέσα από την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τον Μάιο, το πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων του Social Dynamo δίνει έμφαση στο θεματικό capacity building μέσα από την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Social Dynamo, η από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων να δημιουργήσουν έναν χώρο για την ενδυνάμωση, μάθηση και δικτύωση των φορέων και των άτυπων ομάδων της κοινωνίας πολιτών στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Κτίριο Β’ 2ος όροφος), ετοιμάζεται για την εκκίνηση του 3ου του κύκλου φιλοξενίας και ενδυνάμωσης. Το πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων και δράσεων συμβουλευτικής συνεχίζεται κανονικά, και το κέντρο βάρους για τις δράσεις του Μαΐου είναι το θεματικό capacity building. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα παρακολουθήσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις θα μάθουν πώς να δουλεύουν καλύτερα στο πεδίο με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσα από καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τετάρτη 16 Μαΐου, 16.00 – 19.00: Σεμινάριο «Ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από την ευαισθητοποίηση της κοινότητάς τους» από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Οι εισηγητές θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν στους συμμετέχοντες την εμπειρία και τεχνογνωσία τους μέσα από παραδείγματα δράσεων ευαισθητοποίησης εντός της κοινότητας. Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παρασκευή 18 Μαΐου, 17.00 – 19.00: «Βέλτιστες πρακτικές στην προστασία παιδιών για ΜΚΟ» από τον Chris Newlin, διευθυντή του National Children’s Advocacy Center, ΗΠΑ. Αυτή η εκπαιδευτική δράση θα προσφέρει μια εισαγωγή σε καλές πρακτικές γύρω από την προστασία παιδιών για ΜΚΟ, μέσα από την εμπειρία του Children’s Advocacy Center, ενός από τους σημαντικότερους φορείς για προστασία των παιδιών στις ΗΠΑ. Αυτή η εκπαιδευτική δράση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τετάρτη 23 Μαΐου, 15.00 – 17.00: Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα από το δικηγορικό γραφείο StamatopoulosEftychidou. Οι συνεδρίες είναι μία ευγενική παραχώρηση των συνεργατών μας από το δικηγορικό γραφείο StamatopoulosEftychidou προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών. Για πληροφορίες και ραντεβού δείτε εδώ.

Παρασκευή 25 Μαΐου, 11.00 – 13.00: Συνεδρίες συμβουλευτικής σε θέματα επικοινωνίας με την κυρία Μαρία Φωλά, υπεύθυνη του τμήματος Επικοινωνίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Για πληροφορίες και ραντεβού δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.socialdynamo.gr/

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο