Οι νικητές του διάγωνσιμού αστυνομικής ιστορίας “Ο φόβος του ξένου”

Οι νικητές του διάγωνσιμού αστυνομικής ιστορίας “Ο φόβος του ξένου”

Ατμόσφαιρας ανυπομονησίας επικρατούσε στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στην «Τεχνόπολις», όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού αστυνομικής ιστορίας «Ο φόβος του ξένου» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Από τις 10 Οκτωβρίου 2013 έως τις 10 Ιανουαρίου 2014, φίλοι του νουάρ από όλη την Ελλάδα (αλλά και με έδρα τους άλλες χώρες), κι από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, καταβολών και επαγγελμάτων, έστειλαν τα διηγήματά τους με θέμα «Ο φόβος του ξένου».

Διηγήματα που ακολουθούσαν διάφορες σχολές της αστυνομικής λογοτεχνίας και άγγιζαν το θέμα «Ο φόβος του ξένου» από διαφορετικές οπτικές γωνίες, από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό έως τον φόβο για τον ίδιο τον εαυτό μας. Στον διαγωνισμό, ρόλο κριτικής επιτροπής έπαιξαν οι ίδιοι οι διαγωνιζόμενοι, που διάβασαν και αξιολόγησαν τις ιστορίες που υποβλήθηκαν, σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία.  Τα δέκα διηγήματα που ξεχωρίσαν και θα εκδοθούν από το Μεταίχμιο (η έκδοση αναμένεται τον Ιούνιο) είναι τα εξής:

1. «Φεγγαράκι μου λαμπρό» της Χριστίνας Μπουγιούκου

2. «47Τ213» της Μάρας Κούρτογλου

3. «Κριστέλα» της Μαρίας Τσιμά

4. «Ο νέος μου αδερφός» της Βέρας Καρτάλου

5. «Γερσίνια, πες της» της Ιφιγένειας Κρίντα

6. «Ο λύκος και οι καραμέλες» του Ευθύμιου Σαββάκη

7. «Σε δέκα ανάσες» της Θεώνης Σπάθη

8. «Σχέδιο Β» του Κωνσταντίνου Μουστάκα

9. «Το φεγγάρι του κυνηγού» της Λένας Κικίδου

10. «Βοριάς» του Θάνου Γιαλούρη

Μέρος των εσόδων από την έκδοση του βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς του “ΣυνΑθηνά”. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και να δώσουμε συγχαρητήρια σε νικητές και συμμετέχοντες. Πηγή

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο