«Η Γειτονιά μου, o Boτανικός και το Μεταξουργείο»

«Η Γειτονιά μου, o Boτανικός και το Μεταξουργείο»

Οι δράσεις χαρτογράφησης των τοπικών αναγκών στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ένταξης Curing the Limbo συνεχίζονται. Επόμενες περιοχές εστίασης, ο Βοτανικός και το Μεταξουργείο. Στις 20 Δεκεμβρίου, ραντεβού στην οδό Κασσάνδρας. 

Οι δράσεις χαρτογράφησης των τοπικών αναγκών στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ένταξης Curing the Limbo συνεχίζονται. Επόμενες περιοχές εστίασης, ο Βοτανικός και το Μεταξουργείο. Στις 20 Δεκεμβρίου, ραντεβού στην οδό Κασσάνδρας.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου , το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων επισκέπτεται την περιοχή του Βοτανικού και του Μεταξουργείου για τις ανάγκες των ερευνητικών δράσεων που πραγματοποιούνται στις γειτονιές στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ένταξης Curing the Limbo. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων, η ενημέρωσή τους για το Curing the Limbo και η χαρτογράφηση των αναγκών των γειτονιών της πόλης, ώστε να σχεδιαστούν δράσεις που αφενός θα ωφελούν τις ίδιες τις γειτονιές και αφετέρου θα λειτουργήσουν ως εργαλεία ένταξης.

Έτσι, ύστερα από τις πρώτες δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Κολωνό και στην Βικτώρια, ο Βοτανικός και το Μεταξουργείο έχουν επιλεχθεί ως οι επόμενες περιοχές εστίασης. Μαζί με το Caravan Project επισκεπτόμαστε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου την οδό Κασσάνδρας καθώς και τον ομώνυμο χώρο (στην οδό Κασσάνδρας 20), έτσι ώστε να γνωρίσουμε βαθύτερα τις δύο αυτές γειτονιές, να συμμετάσχουμε σε δράσεις δικτύωσης, να συζητήσουμε και να συνδεθούμε με τους ανθρώπους τους, με στόχο να διερευνήσουμε τις τοπικές ανάγκες και το πώς αυτές οι ανάγκες μπορούν να συνδεθούν με τις ανάγκες των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ένταξης Curing The Limbo.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

ΟΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
*15:00-18:00: Μπάρμπεκιου στο δρόμο | τρώμε μαζί και συζητάμε για τη γειτονιά

Kassandras (Κασσάνδρας 20)
*18:00-19:30: Προβολές & ανοιχτή συζήτηση | ντοκιμαντέρ με ιστορίες από το Μεταξουργείο και τον Βοτανικό από την ομάδα του Caravan Project

*19:30-21:00: Μoυσική και κρασί.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης Curing the Limbo έχει στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού και καινοτόμου μοντέλου δράσης όπου οι πρόσφυγες ενεργοποιούνται, παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, δημιουργικής έκφρασης και νέων τεχνολογιών, αποκτούν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία και συμμετέχουν σε συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής προσαρμοσμένες στο προφίλ τους. Με το πρόγραμμα οι πρόσφυγες γίνονται μέρος της πόλης, διασυνδέονται με τις ομάδες ενεργών πολιτών και συμμετέχουν σε δραστηριότητες στις γειτονιές της Αθήνας. Μαζί οι πρόσφυγες και η πόλη βγαίνουν από το στάδιο της αδράνειας, δραστηριοποιούνται, συνεργάζονται και συνυπάρχουν.

Το Curing the Limbo συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημέρας εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το Curing the Limbo εδώ. 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο