“Η βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα και στις ζωές μας.  Σε καμία πόλη του κόσμου.”

“Η βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα και στις ζωές μας. Σε καμία πόλη του κόσμου.”

“Η βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα και στις ζωές μας. Σε καμία πόλη του κόσμου.” δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας (7/8) τραυματίστηκε θανάσιμα στα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και Έλληνες συνεργούς τους.

Πριν μερικούς μήνες ήταν ο Άλκης στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, ο Μιχάλης στη Νέα Φιλαδέλφεια.  Επιθέσεις χούλιγκανς και αιματηρές εμπλοκές έχουν στιγματίσει τον ελληνικό αθλητισμό, με  την ομάδα Εις το όνομα του Άλκη  να δηλώνει ότι: “η ανάγκη είναι μεγάλη, το βήμα – βήμα προς αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας παύει, πρέπει πλέον να μιλάμε μόνο για άλματα… “

Οι κύριοι στόχοι  της ομάδας που βασίζονται σε 3 άξονες είναι να μη ξεχαστεί η άγρια δολοφονία του Άλκη, να υποστηρίξουν τα θύματα οπαδικής βίας και να αλλάξουν την οπαδική κουλτούρα.

”Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη ιδρύθηκε από μία ομάδα πολιτών που δεν είχαμε καμμία σχέση με Δομές και δεν μας περίσσευε χρόνος. Μοναδικό καύσιμο που διαθέτουμε είναι ο πόνος που νοιώσαμε, η ενσυναίσθηση και η απόφαση μας να επι-δράσουμε και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας. Γνωρίζουμε ότι για να γίνει πράξη το τελευταίο πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε τον εαυτό μας. Μέσω της Δομής είμαστε αποφασισμένοι να μάθουμε πρώτα εμείς,να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι οπαδοί, να μάθουμε να σεβόμαστε περισσότερο την διαφορετικότητα.” Δράσεις τους γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

www.inthenameofalkis.com

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο