Εκδήλωση «Ψυχική Υγεία και Εργασία»

Εκδήλωση «Ψυχική Υγεία και Εργασία»

Πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων στις 10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. 

To Psychologynow.gr, το επιστημονικό Site της Ψυχολογίας στην Ελλάδα, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Η Γέφυρα» και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ομπρέλα», διοργανώνουν την 4η Επιστημονική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με θέμα «Ψυχική Υγεία και Εργασία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, 17.00-20.00 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αθήνα.

Ενώ ένας στους τέσσερις ενήλικες θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ψυχικής υγείας, οι προκαταλήψεις και το στίγμα αποτελούν σημαντικά εμπόδια στην αναζήτηση βοήθειας και στερούν από τους ανθρώπους την αξιοπρέπειά τους.
Για να επιτευχθεί η έννοια της αξιοπρέπειας στην ψυχική υγεία, απαιτείται συνεργασία από κάθε μέλος της κοινωνίας. Απαιτούνται δράσεις στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στο εργασιακό περιβάλλον. Ένας στους πέντε ανθρώπους θα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας στην εργασία του και ενώ υπάρχουν μεμονωμένες ενέργειες από φορείς και εργαζομένους για να υποστηρίξουν ένα ψυχικά υγιές εργασιακό περιβάλλον, δεν υπάρχει ένα κοινό όραμα και στρατηγική για την ψυχική υγεία στο εργασιακό πλαίσιο.

Με τη διοργάνωση της 4ης Επιστημονικής Εκδήλωσης, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στον διάλογο για την υπεράσπιση της ψυχικής υγείας στο εργασιακό πλαίσιο, ώστε να αποσαφηνιστούν οι καλύτεροι τρόποι προώθησης της ψυχικής υγείας στην εργασία, να αναδυθούν στρατηγικές και συμμαχίες μεταξύ φορέων, εργοδοτών και υπαλλήλων, να μειωθούν οι αρνητικές συμπεριφορές και διακρίσεις και να υποστηριχθούν οι εργαζόμενοι στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν.
Η 4η Επιστημονική Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και για την συμμετοχή σας θα πρέπει να κλείσετε τη θέση σας στο www.psychologynow.gr. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

17.00 – 17.15: Έναρξη Εκδήλωσης – Χαιρετισμοί
Χάρης Πίσχος, Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπευτής, Δημιουργός Psychologynow.gr
Μιρέλλα Κορομπίλια, Ψυχολόγος PhD-ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρος Κ.Σ.Α. «Η Γέφυρα»
Στυλιανός Κρασανάκης, Ψυχίατρος, Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (Ε.Ψ.Ε.)
Μαριέττα Παπαδάτου – Παστού, Λέκτορας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Αθηνών, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.)

Α’ Μέρος
17.15 – 17.30: Επαγγελματική ένταξη ατόμων με ψυχική νόσο: το Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε., Αντώνης Κορφιάτης, Κοινωνιολόγος & Σύμβουλος Απασχόλησης, Ιωάννα Τσαμπαλάτη – Βακαλοπούλου, Ψυχολόγος (MSc) & Σύμβουλος Απασχόλησης. (H Σοφία Παπασπυροπούλου, MSc Ψυχολόγος θα απαντήσει στις ερωτήσεις)
17.30 – 17.50: Η έννοια της δικαιοσύνης και οι επιδράσεις της στο χώρο εργασίας, Μαρία Τσιλιάκου, Δικηγόρος, PhD, MA, Εγκληματολογίας, LLM Εμπορικού Δικαίου
17.50 – 18.10: H επίδραση των συγκρούσεων επαγγελματικών/οικογενειακών υποχρεώσεων στην ψυχική υγεία των σύγχρονων εργαζόμενων, Αλέξανδρος- Σταμάτιος Αντωνίου, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
18.10 – 18.20: Συζήτηση. Συντονιστής: Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου

Διάλειμμα: 18.20 – 18.30

Β’ Μέρος
18.30 – 18.50: Επαγγελματική Εξουθένωση: αίτια, αναγνώριση, αντιμετώπιση Ορέστης Γιωτάκος (MD, MSc, PhD), Ψυχίατρος, Πρόεδρος obrela
18.50– 19.10: Ψυχολογική Ευημερία και Εργασία: Το άτομο και το πλαίσιο στην εποχή της ρευστότητας, Κωνσταντίνος Παπαχριστόπουλος (Ph.d, CPsychol), Συν-συντονιστής Κλάδου Οργανωτικής Ψυχολογίας, ΕΛΨΕ
19.10 – 19.30: Οι σύγχρονες προκλήσεις για την ψυχική υγεία, η καινοτομία και ο ρόλος της, Αλέξανδρος Οικονόμου, MSc Ψυχικής Υγείας, ΜΚΟ «ΕΔΡΑ»
19.30 – 19.50: Συζήτηση με λήπτες ψυχικών υπηρεσιών ΚΟΙ.Σ.Π.Ε ΔΙΑΠΛΟΥΣ Νικόλαος Λειβαδάρος & Παπαδοπούλου Χρυσούλα, Γραμματέας Δ.Σ. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, Εύη Γεωργακοπούλου, Σύμβουλος Υποστηριζόμενης Απασχόλησης
Οι «Γέφυρες» αλλάζουν ζωές, Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας, προβολή βίντεο
19.50 – 20.00 Συζήτηση
Συντονίστρια: Μιρέλλα Κορομπίλια

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο