Εθνική Αστέγων, σύμβολο ελπίδας

Εθνική Αστέγων, σύμβολο ελπίδας

Αφιέρωμα της FIFA στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων, μια κοινωνική πρωτίστως πρωτοβουλία που, μέσα από τον βασιλιά των σπορ, ενεργοποιεί ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο και προωθεί την κοινωνική ένταξη.

Αφιέρωμα της FIFA στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων, μια κοινωνική πρωτίστως πρωτοβουλία που, μέσα από τον βασιλιά των σπορ, ενεργοποιεί ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο και προωθεί την κοινωνική ένταξη.

* Η Εθνική Αστέγων δημιουργεί σύντομα νέο «κλιμάκιο» στη Θεσσαλονίκη και προετοιμάζεται για το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα φιλοξενηθεί στο τέλος του χρόνου στην Χιλή.

* «Είναι σύμβολο ελπίδας» («It’s a symbol of hope»). Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος που προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες από το επίσημο κανάλι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας FIFA (FIFAtv, www.fifa.com), με θέμα την ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων.

Η εθνική αστέγων έκανε την πρώτη της προπόνηση τον Μάρτιο του 2007 στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», στόχος της οποίας είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και, εν τέλει, η κινητοποίηση των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Οι άστεγοι, άτομα εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εξασφαλίστηκε η συμμετοχή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων το οποίο πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Κοπεγχάγη.

Άλλωστε, το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων ήταν, στην πραγματικότητα, η πηγή «έμπνευσης» των ανθρώπων που ξεκίνησαν την ελληνική καμπάνια. Το 2007, ήταν και η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα συμμετείχε σε αυτή την σπουδαία από κάθε άποψη διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, της UEFA και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). http://www.youtube.com/watch?v=vwmxEn8Cqh8&feature=youtube_gdata_player

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο