Εγκαίνια της νέας Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Εγκαίνια της νέας Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Την Πέμπτη 4/10, επιστρέφει στη ζωή της πόλης το εμβληματικό κτίριο που δεσπόζει στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Την Πέμπτη 4/10, επιστρέφει στη ζωή της πόλης το εμβληματικό κτίριο που δεσπόζει στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 8:00 μ.μ., ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εγκαινιάζει τη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το εμβληματικό κτίριο που δεσπόζει στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Τα οκτώ νέα καταστήματα που αρχίζουν να λειτουργούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, μαζί με τους χώρους έκθεσης και φιλοξενίας δράσεων πολιτισμού και το δημοφιλές ΚΕΠ, δημιουργούν έναν νέο πόλο έλξης για την Κυψέλη και φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν επιχειρηματικά και πολιτιστικά ολόκληρη την περιοχή.

Στη νέα Δημοτική Αγορά Κυψέλης εφαρμόζεται ένα καινοτόμο, συμμετοχικό και μη κερδοσκοπικό μοντέλο συνεργασίας φορέων κοινωνικής οικονομίας, με συν-διαχειριστή το Impact Hub Athens, καθιστώντας την την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η βραδιά θα ανοίξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Αθηναίων και θα ολοκληρωθεί με dj party που θα επιμεληθούν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice Radio 102,5.

Μετά το επίσημο άνοιγμα της Αγοράς, ακολουθεί μια διήμερη γιορτή κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στις 5-6 Οκτωβρίου, με εκδηλώσεις και δράσεις, με κύριους πρωταγωνιστές το κοινό, τα νέα καταστήματα, καθώς και τους κοινωνικούς φορείς που φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται στην Αγορά όπως είναι η ΕΛΛΑΚ, The Danish Refugee Council, η Caritas, το El Sistema Greece.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

—————————–
18:00-20:00 | Ξεναγήσεις στην Αγορά από την ομάδα του Impact Hub Athens.
20:00-20.30 | Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εγκαινιάζει την Αγορά μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.
20:30-23:30 | H Αγορά ξεκινά χορεύοντας με το Athens Voice Radio.

Γιορτάζουμε όλοι μαζί το άνοιγμα των νέων καταστημάτων, τις υπηρεσίες, τα πολιτιστικά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που δίνουν ζωή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου
———————————–
11:00-12:00 | Βράβευση σχολείων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Τεχνολογίας από την epanekkinisis.gr.
12:00-13:00 | Το Ηφαίστειο της Διαφορετικότητας: Μαθαίνουμε παίζοντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Danish Refugee Council, Generation 2.0 Red.
17:00-21:00 | Στολίζουμε μαζί την βιτρίνα του Second Hand Shop Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” με αντικείμενα που θέλετε να προσφέρετε δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία.
17:00-22:00 | Γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων από την Wise Greece.
17:00-19:00 | The Power of the Flower: Ένα μικρό κτήμα…Ένα μεγάλο όραμα. Μια δράση για την διαφορετικότητα από το Flower Power (www.flower-power.gr).
17:30-18:30 | Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας “ΑΘΗΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ…” – Caritas Hellas.
18:30-19:00 | Συναυλία παιδικών μουσικών συνόλων El Sistema Greece.
20:00-24:00 | CINE-Mαγειρέματα // CINE-Mageiremata : Πώς οι Αγορές μεταμορφώνουν τις γειτονιές; Προβολή ταινιών με συζήτηση & φαγητό . – CityToolBox Lab, Impact Hub Athens, supported by MitOst-Festival. Την γευστική πλευρά της βραδιάς, επιμελείται η Madame Ginger με εξαιρετικές συνταγές ειδικά σχεδιασμένες & εμπνευσμένες από τη διαφορετικότητα & την πολυ-πολιτισμικότητα της Κυψέλης

Σάββατο 6 Οκτωβρίου
——————————–
11:00-23:00 | Παιχνίδι θησαυρού για παιδιά και για ενήλικες: Ανακαλύπτουμε την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία για την βελτίωση της καθημερινότητας μας – Creators of Cosmos.
11:00-12:00 | Όταν ο Πικάσο συνάντησε το Τσίρκο: Κίνηση, ζογκλερικά και ζωγραφική για παιδιά 4-8 ετών – @Kokoika Collective.
11:00-15:00 | Στολίζουμε μαζί την βιτρίνα του Second Hand Shop Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” με αντικείμενα που θέλετε να προσφέρετε δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία.
11:00-12:00 | Εργαστήριο διατροφής για γονείς και παιδιά από το Χυμοποιείο σε συνεργασία με την διατροφολόγο Αντωνία Ζηλιαναίου.
12:00- 01:00 | Διαβάζουμε «Το πιο απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων», μαζί με τον συγγραφέα του βιβλίου Θοδωρή Τσεκούρα (για παιδιά 3-12 ετών) – Flower Power (www.flower-power.gr)
12:00-16:00 | Γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων από την Wise Greece.
12:00-13.00 | Ανοιχτό μάθημα φωτογραφίας για ενήλικες- Diadromes – Διαδρομές.
17:00-18:00 | “Το χταπόδι και τα συναισθήματα” : Εργαστήριο συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά 5-9 ετών – από την ” Η παρέα της καρδιάς”.
18:30-19:30 | Της Μουσικής τα Νήματα: Παράσταση κουκλοθεάτρου Θέατρο Μαριονέτας “ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ” – Danish Refugee Council.
18:00-19:30 | Εγκαίνια 13m2 Gallery: Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του ΕΕΑ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ” .
20:30-21:30 | Συναυλία Αθηναϊκη Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας”.
21:30- 23:50 | Η Αγορά γεμίζει μουσική…

ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Τα νέα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι:

WISE GREECΕ: 
Η γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από την πώληση των προϊόντων, μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.
FLOWER POWER: Το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο. Μέσα από την καλλιέργεια και την εμπορία εποχιακών λουλουδιών παρέχει ευκαιρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και εργασία σε άτομα με αναπηρία ή ευαλωτότητα.
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών. Πρόσβαση στην εκπαίδευση της πληροφορικής για μαθητές και σπουδαστές.
BIOHIVE: Χυμοποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.
ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: Κοινωνική αγορά ειδών από δεύτερο χέρι, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ CHEF: Μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.
CREATORS OF COSMOS: Σχεδιασμός, οργάνωση και εκτέλεση Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας. Ανακαλύπτοντας τη ζωή μέσα από το παιχνίδι.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα”.

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο