Είμαστε στο Σεράφειο!

Είμαστε στο Σεράφειο!

Το συνΑθηνά μετακομίζει στο Σεράφειο, το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων, για να συνδιαμορφώσει έναν πόλο έλξης για τις δημιουργικές ομάδες της πόλης.


Το συνΑθηνά μετακομίζει στο Σεράφειο, το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων, για να συνδιαμορφώσει έναν πόλο έλξης για τις δημιουργικές ομάδες της πόλης.

Στο Σεράφειο θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου Β του συγκροτήματος, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη.

Στο Σεράφειο το συνΑθηνά θα συνεχίσει το έργο του με τις ομάδες πολιτών και την ενίσχυση της κοινωνικής καινοτομίας, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει και να αναδείξει νέες θεματικές για την πόλη και τη γειτονιά, και να αναπτύξει νέες συνέργειες και δράσεις.

Στον δεύτερο όροφο του Σεραφείου το συνΑθηνά θα συστεγαστεί μαζί με το Social Dynamo, την από κοινού πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία ενός συνεργατικού χώρου για την ενδυνάμωση της κοινωνίας πολιτών, καθώς και με το AthensCultureNet, το δίκτυο πολιτισμού του δήμου Αθηναίων.

Επιπλέον, η συνύπαρξη του συνΑθηνά στις εγκαταστάσεις του Σεραφείου με το Europe Direct, το Εργαστήρι για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Λύσεων, το Maker Space και το Σημείο Υποδοχής Κοινού για την Επιχειρηματικότητα, ανοίγει το πεδίο για νέες συνέργειες εντός του οικοσυστήματος καινοτομίας του δήμου Αθηναίων.

Οι χώροι πολλαπλής χρήσης που διαθέτει το Σεράφειο αποτελούν ένα επιπλέον εργαλείο για την ομάδα του συνΑθηνά, καθώς θα αξιοποιηθούν για εκδηλώσεις, συζητήσεις, συνέδρια και άλλες χρήσεις από φορείς και συλλογικότητες που υλοποιούν δράσεις με θετικό πρόσημο για την πόλη.

Από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, οι Ανοιχτές Δευτέρες θα πραγματοποιούνται στον δεύτερο όροφο του Σεραφείου. Kάθε Δευτέρα από τις 3 έως τις 7 μ.μ. σε περιμένουμε, με ή χωρίς ραντεβού, για να συζητήσουμε τις ιδέες σου και να σε ενημερώσουμε για το τι κάνει το συνΑθηνά και ποια είναι τα εργαλεία που προσφέρει.

Παράλληλα η στέγη του συνΑθηνά στην πλατεία Βαρβακείου συνεχίζει τη λειτουργία της ως χώρος στον οποίο οι ομάδες του δικτύου του συνΑθηνά υλοποιούν τις δράσεις και τις συναντήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σεράφειο εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο