Δράση καθαρισμού στη στέγη του συνΑθηνά

Δράση καθαρισμού στη στέγη του συνΑθηνά

Με τη βοήθεια των ομάδων που χρησιμοποιούν τη στέγη του συνΑθηνά και τη χορηγία της εταιρίας Kärcher συνεργαστήκαμε για έναν χώρο πιο λειτουργικό και καθαρό.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα για έναν χώρο πιο λειτουργικό για τις ομάδες που τον χρησιμοποιούν, για τις δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί καθώς και για τους ωφελούμενους από τις δράσεις, η ομάδα του συνΑθηνά σχεδίασε δράση καθαρισμού στη στέγη του συνΑθηνά απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά. Tα μέλη των ομάδων που συμμετέχουν στη δράση One Stop και τα μέλη της Γέφυρας ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της ομάδας του συνΑθηνα για τον συμμετοχικό καθαρισμό της στέγης στη Βαρβάκειο Αγορά. Έτσι, το μεσημέρι του Σαββάτου 3/12 καθαρίσαμε και αφαιρέσαμε τα tags και τα αυτοκόλλητα από τις επιφάνειες του προαύλειου, ενώ εφαρμόσαμε και προστατευτικό υλικό στις επιφάνειες για την ευκολότερη διατήρηση της καθαριότητας. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό της στέγης, αφαιρέθηκαν τα αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο έτσι ώστε να δημιουργηθούν καταλληλότερες συνθήκες για τη διεξαγωγή δράσεων όπως εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Με τις ομάδες που συμμετείχαν στη δράση συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους η συνύπαρξη όλων όσοι χρησιμοποιούν τη στέγη του συνΑθηνά μπορεί να είναι πιο αρμονική και αλληλοσυμπληρωματική.

Σημαντικός σύμμαχος στη δράση ήταν η εταιρία Kärcher η οποία παραχώρησε το πλυστικό μηχάνημα, το σάρωθρο καθώς και τα χημικά καθαριστικά υλικά τα οποία θα παραμείνουν στη στέγη του συνΑθηνά, ώστε να χρησιμοποιούνται συστηματικά από τις ομάδες.

* Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, η εταιρεία Kärcher σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων προσφέρει 25 σετ εξοπλισμού καθαριότητας για πρωτοβουλίες πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να οργανώνουν δράσεις καθαρισμού σε ισάριθμα σημεία της πόλης. Όποιος επιθυμεί να αξιοποιήσει την προσφορά μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα του συνΑθηνά στo synathina@cityofathens.gr καθώς και στο 210 5277523.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο