Διαβάστε τη Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας

Διαβάστε τη Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας

H Στρατηγική Ανθεκτικότητας για την Αθήνα του 2030 στοχεύει στη δημιουργία μιας πόλης που είναι Προσιτή, Πράσινη, Προνοητική και Ζωντανή μέσα ένα μεγάλο φάσμα δρασεων.

H Στρατηγική Ανθεκτικότητας για την Αθήνα του 2030 στοχεύει στη δημιουργία μιας πόλης που είναι Προσιτή, Πράσινη, Προνοητική και Ζωντανή μέσα ένα μεγάλο φάσμα δρασεων.

Στη διάρκεια ενός χρόνου, το Γραφείο Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του δήμου Αθηναίων συνεργάστηκε με 840 ανθρώπους και 140 φορείς για να προσδιορίσει 65 δράσεις και 53 υπο-δράσεις για μια Αθήνα περισσότερο προσιτή και πράσινη, μια πόλη προνοητική που προετοιμάζεται για τις επερχόμενες κρίσεις, μια πόλη ζωντανή. Η ανθεκτική Αθήνα του 2030 προσαρμόζεται γρήγορα και ξέρει να εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δημιουργεί διαφανείς και στέρεους δεσμούς μεταξύ των εταίρων της και παράγει βιώσιμες λύσεις για και μαζί με τους πολίτες της.

Το σχέδιο δράσης συγκεκριμένα στοχεύει σε:

 – Μια προσιτή πόλη που θα είναι πιο διαφανής και πιο ανοιχτή στους πολίτες της, πιο αποτελεσματική ως προς τις δράσεις και τα έργα της, και πιο ενεργή και θεσμική στις συνεργασίες της.

 – Μια πράσινη πόλη που ενσωματώνει τη φύση στο αστικό μας περιβάλλον, καθιστώντας την πόλη μας καθαρότερη, πιο δροσερή και πιο βιώσιμη.

 – Μια προνοητική πόλη που προετοιμάζεται και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες προκλήσεις προτού αυτές συμβούν, σχεδιάζοντας για το μέλλον εμπλέκοντας αλλά και ενισχύοντας τους πολίτες μας.

 – Και μια ζωντανή πόλη που καλλιεργεί και γιορτάζει τη δημιουργικότητά της, την επιχειρηματικότητα και την πολιτιστική της ταυτότητα.

 

Για να διαβάσετε τη Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας για το 2030, κάνετε κλικ εδώ

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο