Δίκτυο Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων (Δ.Ε.Σ.)

Δίκτυο Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων (Δ.Ε.Σ.)

Το Δίκτυο Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων (Δ.Ε.Σ.) είναι ένα μη-κυβερνητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2021 στην Αθήνα, με πρωτοβουλία μιας ομάδας ατόμων που εργάζονται ή έχουν εργαστεί στο σεξ και με την υποστήριξη συμμάχων του κινήματος υπέρ της σεξεργασίας. Οι βασικοί στόχοι  είναι:1. η ενδυνάμωση και υποστήριξη των ατόμων που εργάζονται στο σεξ.2. η καταπολέμηση του στίγματος που σχετίζεται με την εργασία στο σεξ.3. η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Τι πρεσβεύουμε
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των σεξεργαζομένων στον αυτοπροσδιορισμό, την αυτό-οργάνωση και την αυτοδιάθεση του σώματος τους. Εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική, ψυχολογική), αδικίας κι εκμετάλλευσης των ατόμων που εργάζονται στο σεξ, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου κάθε μορφή σεξεργασίας θα αναγνωρίζεται ως νόμιμη μορφή εργασίας και όπου τα σεξεργαζόμενα άτομα δεν θα υφίστανται κοινωνικούς αποκλεισμούς, ούτε διακρίσεις λόγω της επιλογής τους να εργάζονται στο σεξ.
Δράσεις για την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ατόμων που εργάζονται στο σεξ
• social meet-ups για σεξεργαζόμενα άτομα με στόχο την ενδυνάμωση της κοινότητας των σεξεργαζομένων μέσω της αλληλεπίδρασης• δωρεάν νομική συμβουλευτική από δικηγόρο• δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό ψυχικής υγείας• συμβουλευτική από σεξεργαζόμενα άτομα σε σεξεργαζόμενα άτομα (peer-to-peer support/counselling) για θέματα που σχετίζονται με την εργασία στο σεξ • διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο τη μείωση βλάβης και την ενημέρωση των σεξεργαζομένων • αποστολή σεξεργαζομένων σε εκπαιδευτικά σεμινάρια/συνέδρια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν το ακτιβιστικό κίνημα υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων που εργάζονται στο σεξ (sex work advocacy)
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο