Ανοιχτή πρόσκληση για το 2017 NCG European citizenship initiatives Forum

Ανοιχτή πρόσκληση για το 2017 NCG European citizenship initiatives Forum

Νέοι 18 – 30 ετών καλούνται να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους τον Οκτώβριο στη Νάντη

 

Νέοι 18 – 30 ετών καλούνται να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους τον Οκτώβριο στη Νάντη

Σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, νέοι πολίτες δημιουργούν, εμπλέκονται και καινοτομούν προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις κοινότητές τους. Η μάχη ενάντια στις διακρίσεις, η ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους πολίτες, η αλληλεγγύη, η προστασία του περιβάλλοντος, η καλλιτεχνική συνεργασία. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες είναι μοναδικές, ωστόσο όλες έχουν έναν κοινό στόχο: την ενίσχυση της έννοιας της συμβίωσης.

Για να επιτραπεί σε αυτούς τους νέους ανθρώπους να συναντηθούν, να μάθουν και ίσως να πειραματιστούν με νέες μορφές έργων με ευρωπαϊκή διάσταση, το Creative Generations Forum της Νάντης φέρνει κοντά κάθε χρόνο συμμετέχοντες από τη Νάντη και την Ευρώπη για να παρουσιάσουν μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο αντικειμενικός σκοπός είναι να ενθαρρυνθούν και να παρακινηθούν οι ευρωπαϊκές συνέργειες έστι ώστε να μπορέσουν να πάνε μπροστά μαζί.

Στη διάρκεια τεσσάρων ημερών στη Νάντη, περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες καλούνται
– Να παρουσιάσουν μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, να μοιραστούν εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές
– Να αναπτύξουν δεξιότητες για την εκκίνηση ευρωπαϊκών έργων
– Να συναντήσουν πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες με την προοπτική να εκκινήσουν διασυνοριακά έργα τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το NCG Cooperation Award.
– Να συμμετάσχουν σε επισκέψεις στην πόλης καθώς και σε πολιτισμικά και κοινωνικά γεγονότα.

 

Πέρα από την παρουσίαση των δικών τους project, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη και να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση της ευρωπαϊκής διάστασης των τοπικών project. Μια μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθούν νέα έργα, να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν δίκτυα, να ανταλλαχθούν βέλτιστες πρακτικές.

Τα κόστη μεταφοράς, διατροφής και φιλοξενίας των συμμετεχόντων καλύπτονται από τους διοργανωτές (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά έργο είναι τα δύο άτομα).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης καθώς και τους λογαριασμούς της στο facebook και στο twitter.

H φόρμα συμμετοχής βρίσκεται εδώ.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο