Ανοιχτή πρόσκληση για το Συνέδριο Δημιουργικών Γενεών 2018 στη Νάντη

Ανοιχτή πρόσκληση για το Συνέδριο Δημιουργικών Γενεών 2018 στη Νάντη

Νέοι 18 – 30 ετών καλούνται να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους τον Οκτώβριο στη Νάντη και να λάβουν υποστήριξη για να τις υλοποιήσουν.

Νέοι 18 – 30 ετών καλούνται να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους τον Οκτώβριο στη Νάντη και να λάβουν υποστήριξη για να τις υλοποιήσουν.

Σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, νέοι πολίτες δημιουργούν, εμπλέκονται και καινοτομούν προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις κοινότητές τους. Οι δράσεις τους αφορούν τη μάχη ενάντια στις διακρίσεις, την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους πολίτες, την αλληλεγγύη, την προστασία του περιβάλλοντος, την καλλιτεχνική συνεργασία. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες είναι μοναδικές, ωστόσο όλες έχουν έναν κοινό στόχο: την ενίσχυση της έννοιας της συμβίωσης.

Για να επιτραπεί σε αυτούς τους νέους ανθρώπους να συναντηθούν, να μάθουν και ίσως να πειραματιστούν με νέες μορφές έργων με ευρωπαϊκή διάσταση, το Συνέδριο Δημιουργικών Γενεών της Νάντης φέρνει κοντά κάθε χρόνο συμμετέχοντες από τη Νάντη και την Ευρώπη για να παρουσιάσουν μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο αντικειμενικός σκοπός είναι να ενθαρρυνθούν οι ευρωπαϊκές συνέργειες έτσι ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν μαζί.

Στη διάρκεια τεσσάρων ημερών στη Νάντη, περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες καλούνται:
– Να παρουσιάσουν μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, να μοιραστούν εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές
– Να αναπτύξουν δεξιότητες για την εκκίνηση ευρωπαϊκών έργων
– Να συναντήσουν πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες με την προοπτική να ξεκινήσουν διασυνοριακά έργα τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το NCG Cooperation Award.
– Να συμμετάσχουν σε επισκέψεις στην πόλη καθώς και σε πολιτισμικά και κοινωνικά γεγονότα.
Πέρα από την παρουσίαση των δικών τους project, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη και να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση της ευρωπαϊκής διάστασης των τοπικών project. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθούν νέα έργα, να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν δίκτυα, να ανταλλαχθούν βέλτιστες πρακτικές.

Τα κόστη μεταφοράς, διατροφής και φιλοξενίας των συμμετεχόντων καλύπτονται από την διοργάνωση (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά έργο είναι τα δύο άτομα).

Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση συμμετείχε η πρωτοβουλία Let’s Do It Greece η οποία και κατέγραψε την εμπειρία της σε αυτό το άρθρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης καθώς και τους λογαριασμούς της στο facebook και στο twitter.

H φόρμα συμμετοχής βρίσκεται εδώ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 3 Ιουνίου.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο