Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης ομάδων που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη των προσφύγων

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης ομάδων που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη των προσφύγων

To πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του δήμου Άμστερνταμ και του δήμου Αθηναίων και υλοποιείται σε συνεργασία με το το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Social Dynamo.

Το πρόγραμμα «Amsterdam – Athens: Building capacity for supporting refugees» είναι μια πρωτοβουλία των Δήμων της Αθήνας και του Άμστερνταμ για την ενίσχυση των οργανώσεων & άτυπων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη των αναγκών των προσφύγων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Social Dynamo, προσφέρει τις ακόλουθες ευκαιρίες σε προσωπικό & εθελοντές των πρωτοβουλιών που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη των προσφύγων:

1. Παρακολούθηση μιας 3ήμερης εκπαίδευσης στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, μεταξύ 24-26 Νοεμβρίου 2017 από ειδικούς εκπαιδευτές του Ολλανδικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.
2. Συμμετοχή σε ένα 3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στο Άμστερνταμ, όπου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να συναντήσουν εκπροσώπους ΜΚΟ ή άλλων οργανώσεων.
3. Συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν μια δωρεά ύψους 2.500 €, ώστε να πραγματοποιήσουν επιπλέον δραστηριότητες ενδυνάμωσης των δομών της οργάνωσης ή της ομάδας τους.

Μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε εργαζόμενος σε μια ΜΚΟ ή άτυπη ομάδα πολιτών που δραστηριοποιείται στον τομέα της υποστήριξης προσφύγων στην Ελλάδα, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, είτε ως άτομο είτε ως ομάδα το πολύ 2 ατόμων. Από τη διαδικασία αυτή θα προκύψουν 20 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στην αρχική εκπαίδευση.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει άριστη γνώση αγγλικών από τους συμμετέχοντες καθώς η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχή λήγει στις 9 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της ανοιχτής πρόσκλησης το οποίο είναι αναρτημένο εδώ (και εδώ στα αγγλικά).

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο