Special Olympics Hellas

Special Olympics Hellas

Τα Special Olympics Hellas ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν το Εθνικό Πρόγραμμα των Special Olympics International που προσφέρουν, εντελώς δωρεάν, δυνατότητες άθλησης και συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικά προγράμματα, σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε πάνω από 190 χώρες.

Τα Special Olympics Hellas αποτελούν, εδώ και 34 χρόνια, τον μεγαλύτερο και πιο ενεργό αθλητικό και εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό στην Ελλάδα, που στηρίζει, εξελίσσει και εντάσσει τα άτομα με νοητική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο.

Οι αθλητές των Special Olympics ενεργοποιούνται, αναπτύσσονται σωματικά, νοητικά και κοινωνικά και συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και κοινωνικής ένταξης.

Μέσω των προγραμμάτων μας, ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για τη νοητική αναπηρία, με στόχο την κατάρριψη των στερεοτύπων, τη συνύπαρξη των ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, καθώς και την ανάδειξη του εθελοντικού κινήματος στη χώρα μας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Ολυμπιακά Ακίνητα, Πάρκο Γουδή, Κτήριο Β07, 11526 Αθήνα

Τηλέφωνο: +30 211 201 1000

Email: info@specialolympicshellas.gr

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Website: https://www.specialolympicshellas.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/SpecialOlympicsHellas/

Instagram: https://www.instagram.com/sohellas/

YouTube Channel: Special Olympics Hellas

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο