Comicdom Press | Comicdom CON

Comicdom Press | Comicdom CON

Comicdom Press (Athens Comics Library/ Comicdom CON Athens

H Comicdom Press ιδρύθηκε το 2004 με στόχο να επιδείξει στο ελληνικό κοινό τη δύναμη του μέσου των comics και της δημιουργικής αφήγησης. Εκτός από το ετήσιο φεστιβάλ μας Comicdom CON Athens, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία 17 χρόνια και αποτελεί σημείο συνάντηση της εγχώριας και διεθνούς δημιουργικής σκηνής, έχουμε επίσης μια εκπαιδευτική πλευρά στο έργο μας, αξιοποιώντας την 9η Τέχνη ως εργαλείο εκπαίδευσης, θεραπείας και ανάπτυξης κοινοτήτων.

Το 2015 ιδρύσαμε την Athens Comics library και από το 2016 δραστηριοποιούμαστε επίσης ενεργά στην προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρόσφυγες μέσω του προγράμματος BONDS, ενώ από τον Οκτώβριο του 2019 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 σχεδιάσαμε και λειτουργούσαμε το Βaytna Hub, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών-προσφύγων προσχολικής ηλικίας με την υποστήριξη του Refugee Trauma Initiative και του Help Refugees.

Τα τελευταία 2 χρόνια δραστηριοποιούμαστε επίσης στο πεδίο του αθλητισμού μέσω των προγραμμάτων Welcome Through Football σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ και του Girl Power Academy Greece σε συνεργασία με τον Δανέζικο οργανισμό Girl Power και την Khalida Popal. Όλα τα Προγράμματά μας στην Athens Comics Library δεσμεύονται για ίσες ευκαιρίες για όλους, ενδυνάμωση και ανάπτυξη με γνώμονα την κοινότητα.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Ζακύνθου 11, 11361

Τηλέφωνο: 210-8231102/ 6944718514

Email: comicdom@comicdom.gr/contact@athenscomicslibrary.gr/girlpoweracademygreece@gmail.com

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 

Website: athenscomicslibrary.gr/ comicdom-con.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Comicdom/   https://www.facebook.com/athenscomicslibrary

Instagram: https://www.instagram.com/athens_comics_library        https://www.instagram.com/comicdom_con_athens/

 

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο