20.04.2022

Πρόσκληση για αιτήσεις στο ReMakers Project

Open Calls
Αλληλεγγύη
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Μετανάστες & Πρόσφυγες
Τεχνολογία
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Πρόσκληση για αιτήσεις στο ReMakers Project

Deadline: 15/02/2019

Ανοιχτή Πρόσκληση για την τελική φάση του ReMakers Project. Θα διατεθούν συνολικά 10 ετήσια πακέτα συνδρομών σε επιλεγμένους πρόσφυγες και ανέργους Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι συμμετοχές θα περιλαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση στο digital fabrication (5 μαθήματα) και μηνιαίες συμβουλευτικές συναντήσεις. Θα δοθεί επίσης στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη για την πώληση προϊόντων στην αγορά.

Το Athens Makerspace είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Μέσα από τον φυσικό του χώρο παρέχει πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό τόσο στην παραδοσιακή όσο και στη ψηφιακή τεχνολογία όπως 3D printing, laser cutting, ξυλουργική, electronics και πολλά άλλα. Ο χώρος μας είναι σε μεγάλο βαθμό επικεντρωμένος στην εκπαίδευση με διαδραστικό χαρακτήρα.

Το ReMakers Project είναι μια καινοτόμα εκπαιδευτική δράση η οποία αποτελείται από μαθήματα και εργαστήρια που αναπτύχθηκαν από το Athens Makerspace και παρέχονται δωρεάν σε πολλούς πρόσφυγες και ανέργους στην Αθήνα. Με στόχο να διευρύνει το φάσμα των τεχνικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ανεξάρτητα εργαστήρια που θα τους εισαγάγουν με διαδραστικό τρόπο σε εφαρμοσμένες τεχνολογίες όπως electronics, 3D printing, textile printing, επεξεργασία πλαστικού και ξυλουργική. Η περίοδος κατά την οποία θα διεξαχθούν τα εργαστήρια είναι από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019. Ο συνολικός αριθμός των μαθημάτων εκτιμάται σε περίπου 50 τρίωρες συναντήσεις και θα ωφελήσει περισσότερους από 600 ανθρώπους.

Περιγραφή Πρόσκλησης

Αυτή είναι μια Ανοιχτή Πρόσκληση για την τελική φάση του ReMakers Project. Θα διατεθούν συνολικά 10 ετήσια πακέτα συνδρομών σε επιλεγμένους πρόσφυγες και ανέργους Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι συμμετοχές θα περιλαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση στο digital fabrication (5 μαθήματα) και μηνιαίες συμβουλευτικές συναντήσεις. Θα δοθεί επίσης στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη για την πώληση προϊόντων στην αγορά.

Βασικά Προσόντα

Για να μπορέσει ένα άτομο να συμμετέχει πρέπει να:
● Μιλά Αγγλικά
● Είναι άνω το 16 ετών
● Έχει βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
● Μπορεί να είναι παρών δια φυσικής παρουσίας και να συμμετέχει στην μηνιαία διεξαγωγή της συμβουλευτικής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν εδώ. Στο πάνω μέρος της φόρμας ο υποψήφιος μπορεί να διαβάσει μια περιγραφή σχετικά με την πρόσκληση. Στην πρώτη φάση, περισσότεροι από 20 υποψήφιοι θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή του Athens Makerspace λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις τους στην αίτηση. Στη δεύτερη φάση οι συμμετέχοντες θα περάσουν από συνεντεύξεις και οι τελευταίοι 10 θα επιλεγούν

Προθεσμία

Η προθεσμία για αιτήσεις είναι η Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 14:00.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@athensmakerspace.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο