20.04.2022

«Πάμε πλατεία;»

6η Δημοτική Κοινότητα
Open Calls
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
«Πάμε πλατεία;»

Deadline: 10/07/2021

Εργαστήριο για παιδιά – Ιούνιος/Ιούλιος 2021. Έλα να μάθουμε περισσότερα για τις πλατείες της πόλης μας, τις ιστορίες και τα μυστικά τους και να σχεδιάσουμε τη δική μας!

Mέσα από παιχνίδια, γρίφους και κατασκευές ανακαλύπτουμε τρεις πλατείες του 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας. Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, την πλατεία Πρωτομαγιάς και τη Φωκίωνος Νέγρη θα πραγματοποιηθούν έξι εργαστήρια, δύο σε κάθε πλατεία με σκοπό να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον δημόσιο χώρο και πιο συγκεκριμένα με την έννοια της πλατείας και τις ιστορίες της. Θα μάθουμε περισσότερα για την πόλη μας, τις ιστορίες και τα μυστικά της και θα σχεδιάσουμε μαζί την ιδανική μας πλατεία.

Μέσω της παρατήρησης, της συνδημιουργίας και φυσικά της εξερεύνησης, θα προσεγγίσουμε τόσο τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της κάθε πλατείας όσο και τον κοινωνικό χαρακτήρα της περιοχής. Στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν σε μακέτα τη δική τους καλλιτεχνική παρέμβαση, που θα εκφράζει την άποψή τους σε σχέση με τον δημόσιο χώρο, τον τρόπο που τον φαντάζονται ιδανικά σχεδιασμένο, αλλά και τους κανόνες με τους οποίους μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους γείτονές μας σε αυτές.

Το Victoria Square Project προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στο εργαστήριο «Πάμε πλατεία;»

Πρόγραμμα

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης | Σάββατο 05/06 και Σάββατο 26/06

Πλατεία Πρωτομαγιάς | Σάββατο 12/06 και Σάββατο 03/07

Φωκίωνος Νέγρη | Σάββατο 19/06 και Σάββατο 10/07

Ώρες: 18:00 – 20:00

*Η παραμονή γονέων ή κηδεμόνων κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική.

Συμπληρώστε τη φόρμα και δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια!

Πέραστε από την Ελπίδος 13 κάθε Τρίτη με Παρασκευή 10:00-20:00 και Σάββατο – Κυριακή 12:00 – 20:00 για να μάθετε περισσότερα!

Για περισσότερες πληροφορίες
education@victoriasquareproject.gr
+30 2130442783
www.victoriasquareproject.gr/wanna-hit-the-square?lang=el

Συντελεστές

Ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση | Δάφνη Κρέμα, Μαρίνα Νάκη, Ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων VSP
Συντονίστρια Εκπαίδευσης VSP | Χριστιάνα Νάτσικα
Οπτική εικόνα | Designature
Επικοινωνία | Ιωάννα Ντάλη

Το εργαστήριο «Πάμε πλατεία;» εντάσσεται στον εκπαιδευτικό άξονα βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ του Victoria Square Project (VSP).

Το βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας έμπνευσης & ενδυνάμωσης για παιδιά και νέους. To βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, το δημόσιο χώρο, ο, τι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο