20.04.2022

Ημερίδες ανταλλαγής προϊόντων

6η Δημοτική Κοινότητα
Βέλτιστες πρακτικές
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ημερίδες ανταλλαγής προϊόντων

Εναλλακτικές αγορές βασισμένες στις αρχές της ανταλλακτικής οικονομίας. 

από το Acromarket

#ανταλλακτική οικονομία
#εθελοντισμός
#αλληλεγγύη

Απαντώντας στο φαινόμενο της αδυναμίας των ανθρώπων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ιδιαίτερα στην περίοδο της παρατεταμένης κρίσης, να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις ακόμα και για τις βασικές τους ανάγκες, η ομάδα Acromarket διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εναλλακτικές αγορές στις οποίες οι υπηρεσίες και τα υλικά ανταλλάσσονται χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Mε αυτό τον τρόπο όσοι επισκέπτονται το παζάρι ή συμμετέχουν σε αυτό μπορούν να εισπράξουν προϊόντα και δεξιότητες χωρίς τη διαμεσολάβηση των χρημάτων.

Απώτερος στόχος του Acromarket είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, του ομαδικού πνεύματος, της αλληλεγγύης, της εφευρετικότητας και της γενναιοδωρίας, χαρακτηριστικά μέσα από τα οποία προωθούνται το κοινωνικό έργο, ο εθελοντισμός καθώς και η διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για τη χρηστή διαχείριση των αγαθών.

Για τη διεύρυνση των ανταλλασσόμενων ειδών η ομάδα του Acromarket πραγματοποιεί συνεργασίες με τράπεζες χρόνου καθώς και με δίκτυα εθελοντών. H 6η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων, όπου και αναπτύσσονται οι δράσεις του Acromarket, συνεργάζεται με το Acromarket για τους χώρους διεξαγωγής και τη συνδρομή των τεχνικών της υπηρεσιών.

http://www.acromarket.gr/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο