20.04.2022

ΑTH Check Point

1η Δημοτική Κοινότητα
Βέλτιστες πρακτικές
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
ΑTH Check Point

Σταθερή μη κλινική δομή πρόληψης και ενημέρωσης για θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική αγωγή και υγεία.

από τη Θετική Φωνή

#υγεία
#ενημέρωση

H αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τονίζει την ανάγκη για ενημέρωση, πρόληψη, καθώς και για εύκολες και αξιόπιστες εξετάσεις. Γι αυτό η Θετική Φωνή, φορέας του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, δημιούργησε το Ath Checkpoint, ένα κέντρο πρόληψης για τον ιο HIV, στο οποίο παρέχονται υπηρεσίες ενημέρωσης αλλά και γρήγορη, δωρεάν εξέταση για τον HIV.

Ανοιχτό καθημερινά και εγκαταστημένο σε κεντρικό σημείο της πόλης (Πιττακή 4, Μοναστηράκι) το Ath Checkpoint παρέχει τη δυνατότητα για γρήγορο, ανώνυμο και δωρεάν τεστ για τον ιό HIV και για άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως οι Ηπατίτιδες Β και C, με την εξελιγμένη μέθοδο “Rapid Test” και υπηρεσίες ενημέρωσης για το ασφαλέστερο σεξ και διασύνδεσης με τις Μονάδες Υγείας σε περίπτωση αντιδρώντος αποτελέσματος. Η συνεργασία της Θετικής Φωνής με μια σειρά από ομάδες και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών (Bloode, Praxis, OKANA, Atenistas, Δεσμός, ΚΕΘΕΑ, Εμφασις, Κέντρο Ζωής) ενισχύει τη διείσδυση της δράσης στις ομάδες πληθυσμού που μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν.

Συμπληρωματικά προς τη λειτουργία του Ath Checkpoint η Θετική Φωνή διοργανώνει σε εβδομαδιαία βάση δράσεις δωρεάν και ανώνυμης εξέτασης για τον ιό ΗΙV στη στέγη του συνΑθηνά, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εξετάζεται επιτόπου, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

Έχοντας εξυπηρετήσει 928 άτομα για τα έτη 2014 και 2015, το Ath Checkpoint διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία της εξέτασης για τον ιό ΗΙV, προσφέρει σημαντική ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά την κοινωνική προκατάληψη που συχνά συνοδεύει τη διαδικασία της εξέτασης. Ταυτόχρονα με την Αθήνα η πρακτική του Ath Checkpoint εφαρμόζεται και στη Θεσσαλονίκη.

http://mycheckpoint.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο