20.04.2022

Ανοιχτή Πρόσκληση για το πρόγραμμα “Αλληλεγγύη”

1η Δημοτική Κοινότητα
Open Calls
Αλληλεγγύη
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Πολιτισμός
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτή Πρόσκληση για το πρόγραμμα “Αλληλεγγύη”

Deadline: 09/09/2016

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης Αλληλεγγύη ανοίγει πανιά! Προσκαλούμε εθελοντές διδάσκοντες σε μαθήματα Τεχνών, Γλωσσών, Σχολικά, Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ειδικής Αγωγής, να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους και την έμπνευσή τους στην κοινότητα. Το κάθε μάθημα διαρκεί 1-2 ώρες την εβδομάδα, ανάλογα την πρόταση των διδασκόντων και όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο φιλόξενο χώρο μας, στο Βρυσάκι, στην Πλάκα.

Το πρόγραμμα Αλληλεγγύη ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 βασισμένο σε μια ιδέα: τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, με την εθελοντική προσφορά δεκάδων δωρεάν μαθημάτων, ανοιχτά προς το κοινό. Μέσα σε 2 χρόνια, πάνω από 2.000 μαθητές παρακολούθησαν περισσότερα από 150 διαφορετικά μαθήματα, προσέφεραν στην κοινότητα, δημιούργησαν καλλιτεχνικά δρώμενα, συνεργασίες και δυνατές φιλίες!

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 κύκλους μαθημάτων.
Α΄ κύκλος: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2016
Β’ Κύκλος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2017
Γ’ Κύκλος: Απρίλιος – Ιούνιος 2018

Αν θεωρείτε ότι διαθέτετε την απαραίτητη εμπειρία και όρεξη για να προτείνετε και να διδάξετε ένα νέο μάθημα στο πρόγραμμα «Αλληλεγγύη», μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: fringe@sinthesis.gr. Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για τον Α’ Κύκλο μαθημάτων λήγουν στις 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Μετάβαση στο περιεχόμενο