20.04.2022

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο δωρεάν εργαστήριο δημιουργικής αναβαθμιστικής ανακύκλωσης

3η Δημοτική Κοινότητα
Open Calls
Εκπαίδευση / Ενημέρωση
Οικονομία
Πολιτισμός
Τεχνολογία
Σύνδεσμος Εκδήλωσης
Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο δωρεάν εργαστήριο δημιουργικής αναβαθμιστικής ανακύκλωσης

Deadline: 15/03/2019

Το OnMaterials με χαρά σας καλεί στην πρώτη του δράση που αφορά την δημιουργική αναβαθμιστική ανακύκλωση.

Πρόκεται για ένα πρακτικό εργαστήριο που θα γίνει σε συνεργασία με το Rokani και το LUDD Makerspace με στόχο την εξερεύνηση διαφορετικών τρόπων δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης υλικών που πετιούνται για την κατασκευή μικρο-επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων. Μέσα από ένα διήμερο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες/-ουσες  θα συνεργαστούν στενά με την ομάδα σχεδιασμού του Rokani και θα ανακαλύψουν ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν οι πρωτοβουλίες αναβαθμιστικής ανακύκλωσης για τη δημιουργία νέων προϊόντων (από τη διαδικασία αναζήτησης και διαλογής τους μέχρι το σχεδιασμό και την παραγωγή των νέων προϊόντων).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε σπουδαστές εσωτερικής διακόσμησης, βιομηχανικού σχεδίου προϊόντος, αρχιτέκτονες, τεχνίτες αλλά και σε άτομα που αγαπούν να φτιάχνουν μόνοι τους κάτι από την αρχή. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, οι οποίες θα αποτελούνται από τρία εώς πέντε άτομα και θα συντονίζονται από τους μηχανικούς και τεχνίτες του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα πρέπει να έχουν σχεδιαστική εμπειρία.

Το OnMaterials θέλει να προκαλέσει το Rokani, το LUDD και τους συμμετέχοντες να ξανασκεφτούν το σχεδιασμό και να δημιουργήσουν ένα φωτιστικό επαναχρησιμοποιώντας κομμάτια mdf, το υλικό που πετιέται πιο συχνά μετά από μια προσωρινή χρήση του.  θα ήταν επιθυμητό οι ενδιαφερόμενοι/-ες να αναφέρουν μια σχεδιαστική ή κατασκευαστική ιδέα που θα τους/τις ενδιέφερε να αναπτύξουν στο εργαστήριο.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 15

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 22 και 23 Μαρτίου, 4-6 ώρες.

Γλώσσα: Ελληνικά

Εργαλεία: Διαθέσιμα στο εργαστήριο

Εκπαιδευτές: Η ομάδα Rokani

Μέρος: Ludd Makerspace – Τσοτυλίου 3, τκ. 104 47, Βοτανικός.

Ελεύθερη Είσοδος

Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ στείλτε μας μήνυμα στο onmaterials.platform@gmail.com έως 15 Μαρτίου 2019.

Μετάβαση στο περιεχόμενο